BGR claimt eerste foto’s van Apple’s nieuwe iOS 6 kaartenapp

BGR beweert onscherpe foto's te hebben van de Apple-kaartenapp in iOS 6. De foto's tonen een 3D-knop en kaarten van enkele landen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-ios-maps-1De website Boy Genius Report heeft een serie (onscherpe) foto’s in handen gekregen van Apple’s nieuwe iOS 6-kaarten. Volgens geruchten gaat Apple bij de introductie van iOS 6 overstappen op een nieuwe kaartenapp, die niet langer voorzien zal zijn van Google’s kaartmateriaal. In plaats daarvan komt er een eigen kaartenapp van Apple, waarin gebruik is gemaakt van 3D-weergave. Dit is mogelijk door Apple’s overname van het bedrijf C3 Technologies.

apple-ios-maps-2BGR beweert nu exclusieve foto’s in handen te hebben, al geven ze nog weinig informatie prijs. Op de onscherpe foto’s is een 3D-knop te zien (zie hierboven), kaarten van Cuba, een Amerikaans natuurgebied en Canada. Als bron noemt BGR een “betrouwbare bron”, al hebben ze geen verklaring waarom de foto’s zo onscherp zijn. We kunnen daarom niet uitsluiten dat het nepfoto’s zijn, die onscherp zijn gemaakt om Photoshop-bewerkingen te verhullen. De app zou volgens BGR beschikken over een nieuwe gebruikersinterface en een nieuwe navigatiebalk. Deze is zilverkleurig in plaats van blauw (de huidige kleur). Mogelijk gaat Apple net als op de iPad overstappen van een blauw naar zilvergrijs kleurenthema.

Net als in de huidige Google Kaarten-app krijg je via een omgekruld hoekje rechtsonder toegang tot de kaartvarianten, waaronder 3D. Hoe dat er in de praktijk uit komt te zien, is te bekijken op onderstaande mock-up. Apple zou bezig zijn de laatste hand te leggen aan de 3D-kaarttechnologie. In build 10A3XX van iOS 6 wordt het reeds getest.

apple maps ios 6

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2012, 14:20
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen google, google maps, ios 6, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.