apple-broncode-ios

Beveiligingsonderzoeker klaagt over synchronisatie van iCloud

Hacker Jeffrey Paul is boos: Apple synchroniseert allerlei data met iCloud Drive, ook bestanden die je nog niet eens hebt opgeslagen.

apple logo belichtingBeveiligingsonderzoeker Jeffrey Paul klaagt dat Apple ongevraagd bestanden synchroniseert met iCloud. Het gebeurt zelfs met bestanden die nog niet lokaal zijn opgeslagen. Paul’s bezwaar is niet zozeer de uitwisseling met andere apparaten waarop je bent ingelogd, maar het feit dat Apple data uploadt naar de Apple-servers. “En dus ook naar de overheid”, meent de beveiligingsonderzoeker, die ook als hacker actief is. Hij doelt daarmee op het Prism-programma waarbij Apple ook werd beschuldigd van medewerking.

“Elk open en nog niet opgeslagen document van een app wordt ongemerkt en automatisch geüpload naar iCloud Drive”, schrijft Paul in een blogposting. Het gaat om de saved application state van apps zoals TextEdit, iA Writer en Pixelmator. De beveiligingsonderzoeker vindt het ook onacceptabel dat iCloud via de Mail-app op OS X ongevraagd e-mailadressen synchroniseert. De oplossing ligt natuurlijk voor de hand: geen iCloud-account nemen of iCloud Drive uitschakelen. Dit doe je via Instellingen > iCloud > Log uit en Instellingen > iCloud > iCloud Drive. Op hetzelfde scherm kun je ook het synchroniseren van data van allerlei apps uitschakelen, zoals die van Contacten, Safari en Mail.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2014, 17:40
Categorie Diensten
Onderwerpen icloud, icloud drive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.