iphone 6 betaling hand

Apple wil NFC-functies op iPhone 6 uitbreiden

Apple wil de toepassingsmogelijkheden van NFC in de iPhone 6 (Plus) uitbreiden. Ze zijn daarover in gesprek met externe bedrijven.

iphone 6 betaling handApple wil met de NFC-chip in de iPhone 6 en 6 Plus meer doen dan alleen Apple Pay. Ze zoeken naar mogelijkheden om de toepassingen van NFC uit te breiden naar toepassingen zoals toegangspasjes en vervoersbewijzen. Volgens The Information is Apple al in gesprek met een aantal partijen.

NFC in het openbaar vervoer

Apple sprak met technologiebedrijven zoals HID Global en Cubic, bedrijven die actief zijn op het gebied van toegangspasjes voor gebouwen en ticketsystemen voor het openbaar vervoer. De iPhone 6 zou bijvoorbeeld de Clipper-kaart kunnen vervangen, een soort ov-chipkaart voor de regio rond San Francisco. Deze kaarten gebruiken al NFC-technologie. Data van de Clipper-kaart zet je in het Secure Element op de telefoon, waar ook financiële gegevens voor Apple Pay zijn opgeslagen. Gebruikers tikken met hun iPhone tegen een ontvanger als ze gebruik willen maken van de BART-metrolijnen. Daarvoor zullen de bedrijven wel moeten samenwerken met Apple, want die staat momenteel nog niet toe dat NFC voor andere toepassingen wordt gebruikt.

Apple heeft nog niet aangegeven waar je NFC nog meer voor kunt gebruiken. Misschien kiezen ze dezelfde route als bij de Touch ID-vingersensor: aanvankelijk was het alleen geschikt voor eigen toepassingen, maar nadat er goede ervaringen mee waren opgedaan zette Apple Touch ID ook open voor externe ontwikkelaars. In de toekomstige Apple Watch zit ook een NFC-chip waarmee in theorie toepassingen mogelijk zijn zoals inchecken bij een betaalpoortje of lampen inschakelen door je pols langs een sensor te halen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2014, 16:36
Categorie Diensten
Onderwerpen iPhone 6, nfc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.