Samsung Gear Fit

‘Samsung wil allerlei apps voor iOS gaan uitbrengen’

Samsung gaat allerlei apps voor de iPhone uitbrengen, bijvoorbeeld voor de fitnessarmband Gear Fit en de tablet Gear View. Ook komen er apps voor speakers en andere Samsung-producten.

Samsung lijkt wel een beetje de strategie van Microsoft te willen volgen: ze hebben plannen om allerlei nieuwe apps voor iOS uit te brengen.

Samsung Gear Fit

Samsung-apps voor iOS

De apps zullen later dit jaar verschijnen en hebben als doel om allerlei andere producten die ze verkopen ook aantrekkelijk te maken voor iPhone-gebruikers. Denk daarbij aan fitnesstrackers, speakers en tablets. Zo komt er een iOS-versie van de Gear Fit Manager, waarmee je de fitnessarmband Gear Fit van Samsung kunt koppelen met een iPhone. Ook werkt Samsung aan een tegenhanger van de Gezondheid-app, zodat iPhone-gebruikers hun sportactiviteiten, voeding en slaapgewoontes met Samsung’s S Healt kunnen delen. Deze app is voorgeïnstalleerd op Samsung-toestellen.

De geruchten over de nieuwe apps werden onthuld door SamMobile, een gespecialiseerde website met Samsung-nieuwtjes. Ook voor de speakers en andere audio-accessoires komen er apps. Daarnaast heeft Samsung de apps Remote Control en Family Square gepland voor de extreem grote 18-inch Galaxy View-tablet.

Gear S2 smartwatch krijgt ook iPhone-ondersteuning

Overigens kondigde Samsung eerder al officieel aan dat ze iOS-ondersteuning gaan bieden voor de Gear S2 smartwatch. Bovendien is er al een Smart Camera-app voor iOS voor mensen die een compactcamera van Samsung hebben. Eigenlijk is het niet zo’n grote stap als je bedenkt dat veel onderdelen in de iPhone ook al door Samsung zijn gemaakt. Het omgekeerde komt nauwelijks voor: de Apple Watch werkt niet samen met Samsung-toestellen en uit de poll die we onlangs organiseerden bleek dat iCulture-lezers zelden een Samsung- of Android-smartwatch dragen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2016, 23:35
Categorieën Apps, Geruchten
Onderwerp samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.