Beddit-slaapsensor

Apple stopt met online ondersteuning van Beddit-slaaptracker [update: gestopt]

Apple stopt op 15 november met online ondersteuning van de Beddit slaaptracker. Na die datum is het niet meer mogelijk om data van de €150 kostende slaapmat in de cloud op te slaan. Het is nog onduidelijk of Apple helemaal wil stoppen.

Update 16 november: De clouddienst van Beddit is nu officieel gestopt. Met de vandaag verschenen update 2.9.2 van de app is het niet langer mogelijk om je slaapgegevens te synchroniseren met de cloud. Je kunt nog wel lokaal gebruik maken an de app.

Hieronder volgt ons originele bericht van 22 september.

Beddit clouddienst stopt

Apple nam Beddit in mei 2017 over. Het gaat om een mat die je onder je lakens legt om je slaapgedrag te meten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van zogenaamde ballistocardiografie, om de mechanische activiteiten van je hart, longen en andere lichaamsfuncties te meten. Je hoeft hiervoor geen accessoire te dragen. Alle data wordt meteen naar je horloge en smartphone gestuurd – en eventueel ook naar de clouddienst van Beddit. Apple nu stopt stilletjes met de online activiteiten voor het accessoire, zo blijkt uit de update-omschrijving in de Apple Store.


Daarin is te lezen: “Starting with this update, new users will no longer be able to use Beddit Cloud.” Bestaande gebruikers kunnen na 15 november ook niet langer gebruik maken van Beddit Cloud. Wel kunnen ze de slaapmat nog gewoon blijven gebruiken, maar ze moeten de data lokaal opslaan.

Beddit 3 verpakking

De overname van Beddit in 2017 was eigenlijk nogal vreemd. Apple neemt wel vaker technologiebedrijven over, maar het gaat daarbij zelden om accessoires. In de tijd rond de overname was er al wel de angst dat Apple uiteindelijk met Beddit zou stoppen. Of dat ook gaat gebeuren is onduidelijk. Mogelijk stopt alleen de clouddienst en blijft de slaapmat zelf gewoon in het assortiment. Apple verkoopt de Beddit 3 Sleep Monitor nog gewoon in de Apple Store voor €149 en de afgelopen maanden heeft app regelmatig bugfix-updates gekregen. Ook paste Apple de Beddit-app aan voor de iPhone X.

Slaapfuncties in de Apple Watch
Mogelijk wil Apple op termijn de slaaptechnologie van Beddit inbouwen in de Apple Watch. Slaap is een belangrijke functie die nog niet standaard op de Apple Watch wordt ondersteund. Er zouden in 2014 al plannen zijn geweest om slaapmetingen toe te voegen, toen Apple een Nederlandse slaapexpert in dienst nam om aan de Apple Watch te werken. Hij bleek drie jaar later alweer te zijn vertrokken, na te hebben gewerkt aan de Night Shift-functie.

Ondertussen heeft Apple het druk met het inbouwen van allerlei andere functies in de Apple Watch, zoals valdetectie en een ECG-functie. Laatstgenoemde is in Europa nog niet te gebruiken.

Gelukkig zijn er nog andere manieren van slaap meten met de Apple Watch. In onderstaand artikel bespreken we een aantal opties.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 16 november: De clouddienst is nu definitief gestopt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2018, 8:17
Categorie Accessoires
Onderwerp slapen
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.