‘Apple kan nog vijf Beats Radio-kanalen starten’

Er komen misschien nog eens vijf Beats Radio-kanalen. De afspraken hiervoor zijn nu alvast door Apple gemaakt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

apple-music-beats-one-logoBeats Radio heeft op het moment slechts één online radiokanaal: Beats 1. Dit kan in de toekomst wel eens gaan veranderen, zo vertellen bronnen aan The Verge. Apple zou nog eens vijf extra Beats-kanalen hebben gelicenseerd, waardoor Beats 2, Beats 3, Beats 4, Beats 5 en Beats 6 op ieder moment van start kunnen gaan.


De nieuwe Beats-kanalen kunnen hierdoor worden geïntroduceerd zonder dat er met platenlabels onderhandeld hoeft te worden. Hierdoor kan Apple de radioplannen uitbreiden, om bijvoorbeeld een speciaal Beats-kanaal voor andere regio’s te starten. Beats 2 kan bijvoorbeeld een kanaal gevestigd in Europa worden. De Beats Radio-kanalen kunnen zich ook richten op bijvoorbeeld andere deejays of bepaalde radioshows.

Apple bereidt zich stilletjes alvast voor op de mogelijkheid van nieuwe Beats-stations. Naast de licenties, zijn er namelijk ook de nodige domeinen geregistreerd. Apple heeft websites zoals beats3.com.ru, Beats4.hk en Beats5.com.cn nu alvast in handen.

Beats domeinen

Platenlabels zouden tevreden zijn met Apple Music. Volgens de bronnen heeft de muziekdienst een groot aantal gebruikers gekregen sinds de dienst een maand geleden van start ging, en er wordt meer verdiend aan afgespeelde nummers op Beats 1 dan op bijvoorbeeld het Amerikaanse Pandora. Gisteren ging Apple van start met een grote Apple Music-advertentiecampagne, die nog meer gebruikers moet binnentrekken.

Lees ook: Dossier Apple Music

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.