Beddit-slaapsensor

Einde van Apple’s slaapsensor lijkt in zicht

De Beddit 3 is uitverkocht. Deze slaapsensor voor onder je matras werd in mei 2017 overgenomen door Apple, maar die lijkt nog geen plannen te hebben voor een opvolger.

Afgelopen mei nam Apple het bedrijfje Beddit over, dat een slaapsensor voor de iPhone maakte. De afgelopen maanden was de Beddit 3 nog gewoon verkrijgbaar in de Apple Store, maar nu is ‘ie opeens uitverkocht in de VS. Er lijkt ook geen nieuwe voorraad meer te komen.

Beddit-slaapsensor

Beddit 3: is het afgelopen?

Het was een wat merkwaardige overname voor Apple. Normaal gesproken neemt Apple vooral technologie- en softwarebedrijven over, met als belangrijkste uitzondering de overname van Beats. Bij Beddit ging het ook om een accessoiremaker. Na de overname bleef het accessoire gewoon in de Apple Store verkrijgbaar. Het was trouwens ook de enige plek waar je het accessoire (al sinds 2015) kon kopen.

In de Belgische en Nederlandse Apple Store is de Beddit 3 nog wel verkrijgbaar, maar we weten niet hoe lang nog. In andere landen zoals Australië en het Verenigd Koninkrijk staat de slaapsensor op: ‘Currently unavailable’.

Beddit 3 verpakking

Nu de Beddit 3 slaapsensor is uitverkocht is het de vraag of er nog een opvolger komt. Apple heeft tot nu toe maar weinig interesse getoond in slaapgedrag meten. Het enige wat in de richting komt is de Bedtijd-functie op de iPhone, maar op de Apple Watch schittert slaaptracking door afwezigheid. Wel zijn er diverse slaapapps voor de Apple Watch, gemaakt door derden. Mogelijk gaat Apple het in de toekomst nog toevoegen aan de Apple Watch of aan een ander accessoire.

Mensen die de Beddit 3 al in gebruik hebben, kunnen deze gewoon blijven gebruiken. Apple profiteert daar ook van, want ze kunnen data van duizenden gebruikers verzamelen en analyseren. De gebruikers hebben daar ook toestemming voor gegeven. Ze betaalden ooit $150 voor het accessoire, dat je onder het matras moet leggen om je slaapgedrag te meten. Het gebruikt ballistocardiografie (BCG) om de activiteiten van het hart, longen en andere lichaamsfuncties te meten, op een manier die niet opdringerig is. Je krijgt vervolgens statistieken over slaaptijd, slaapefficiency, hartslag, ademhalingsfrequentie, beweging, snurken, kamertemperatuur en vochtigheid in de ruimte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2017, 9:47
Categorie Accessoires
Onderwerp slapen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.