Apple zoekt experts voor de Apple Store

Apple is voor diverse Apple Stores op zoek naar experts. Dit is een nieuwe functie, waarbij de medewerkers op de winkelvloer vragen beantwoorden. De functie blijkt vooral een verkooprol te zijn; de positie van de Genius Bar komt niet in gevaar.

genius barEr worden wel eens grappen gemaakt over de medewerkers van de Apple Genius Bar: de geniuses die daar werken kunnen nauwelijks een Mac van een Windows-computer onderscheiden. En toen de iPhone net geïntroduceerd was snapten ze maar weinig van het nieuwe toestel. De kans is klein dat de nieuw gecreëerde functie ‘expert’ dit gaat oplossen.

Apple heeft vacatures geplaatst voor deze nieuwe functie, waarin ze aangeven op zoek te zijn naar ‘experts’ voor de Apple Stores op vier locaties. Naast de medewerkers in blauwe shirts komen er ook medewerkers in mintgroene, die een kruising vormen tussen een genius en een verkoopmedewerker. Deze experts lopen door de winkel en beantwoorden vragen zonder dat je een afspraak hoeft te maken. Om een kans te maken moet je algemene kennis hebben van het productaanbod van Apple. Binnen een paar weken zullen ze in de winkels te zien zijn. De vraag was nog even wie er slimmer zou zijn, de expert of de genius? Maar de experts blijken uiteindelijk vooral een verkooprol te hebben. Hoe je op je iPhone verbinding moet maken met een 802.1X-netwerk is vast te hoog gegrepen. De huidige expert-vacatures zijn overigens allemaal in de VS.

apple store expert

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2010, 14:15
Categorie Apple
Onderwerpen apple, apple store, genius, vacature

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.