Belgische KPN-dochter Base gaat eindelijk 3G uitrollen

De Belgische operator Base - onderdeel van KPN - kiest zes jaar na de concurrentie eindelijk voor de uitrol van 3G. Dit zal worden uitgerold met een snelheid van 500 kbps.

base 3gDe mobiele operator base start vandaag met de uitrol van 3G, zes jaar nadat concurrenten Proximus en Mobistar ermee zijn begonnen. Base is onderdeel van KPN in België en was eigenlijk van plan om in 2009 nog een eigen 3G-netwerk te lanceren. Dat bleek niet haalbaar. De focus in de eerste fase is gericht op Gent en Antwerpen, waar vanaf vandaag HSDPA beschikbaar is. De 3G-dekking in Brussel zal wat langer gaan duren omdat Base moeite heeft de vergunningen rond te krijgen. Later dit jaar zal 3G beschikbaar zijn in de zes belangrijkste steden. Helaas betekent de beschikbaarheid van HSDPA niet dat je op topsnelheid kunt internetten: de snelheid blijft voorlopig beperkt tot 500 kbps.

Base doet dit om de impact van het netwerk te bekijken. Eén lichtpuntje is dat die snelheid van 500 kbps gegarandeerd is. Gaandeweg wordt de snelheid later dit jaar opgevoerd en kunnen ook de andere regio’s overstappen van het huidige EDGE naar het sneller 3G. Base heeft voor de uitrol gekozen voor de Chinese leverancier ZTE in plaats van Ericsson, waar ze tot nu toe klant waren.

Base-klanten in Gent en Antwerpen worden automatisch op het 3G-netwerk gezet; je hoeft dus niets opnieuw in te stellen op je iPhone. Base geeft trouwens gratis iPhones weg als je 5 vrienden overhaalt om hun prepaid-kaart in te ruilen voor een abonnement.

Via: Datanews
Tipgever: Pieter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2010, 18:24
Categorie Providers
Onderwerpen 3G, base, belgische apps, kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.