‘Apple werft voormalige Google Maps-medewerkers voor eigen Kaarten-app’

Apple zou (voormalig) Google-personeel werven dat aan Google Maps heeft gewerkt. Zij zouden helpen bij het ontwikkelen van Apple's eigen Kaarten-app.

iOS 6 MapsApple rekruteert voormalige Google-medewerkers, die hebben gewerkt aan Google Maps. Dit stelt TechCrunch op basis van een betrouwbare bron, die bij Google onder andere aan Street View meewerkte. Personeel dat nog bij Google werkt zou ook worden verleid om over te stappen naar Apple, omdat ze bij het al goed lopende Google Maps alleen nog maar kleine updates hoeven uit te voeren. Bij Apple zouden ze de kans hebben om te werken aan een nieuwer product.

Apple introduceerde in iOS 6 een vernieuwde Kaarten-applicatie, die gebruikmaakt van Apple’s eigen data in plaats van Google Maps. De voormalige Google Maps-medewerkers zouden aan deze nieuwe dienst mee kunnen werken: zij hebben soms al jaren ervaring in dit veld. Apple zou op deze manier al voordat de dienst was aangekondigd personeel werven, aldus TechCrunch’s bron:

Veel van mijn collega’s bij Google Maps vertrokken toen hun contracten verliepen of op eigen initiatief. Eén iemand keek rond voor ander GIS-werk en kwam uiteindelijk terecht bij Apple toen een rekruteerder contact met hem opnam. Hij had al een tijdje geruchten gehoord over Apple’s plannen om een eigen in-house kaartenplatform te ontwikkelen, en door zijn ervaring bij Google was hij goed geschikt.

Op het moment is niet iedereen even blij met Apple’s nieuwe kaartendienst. De gebruikte informatie zou in sommige gevallen niet kloppen, of incompleter zijn dan Google’s aanbod. Apple wees er afgelopen week op dat hun Kaarten-app zal verbeteren naarmate meer mensen hem gebruiken. Met feedback van gebruikers zou de app namelijk constant worden verbeterd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2012, 10:11
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen google, google maps, ios 6, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.