Rellen bij Foxconn-fabriek in Taiyuan (update)

Foxconn heeft een fabriek in Taiyuan tijdelijk gesloten, nadat er rellen waren uitgebroken. Er zouden 40 mensen gewond zijn geraakt tijdens de rellen, waar 2.000 man bij verwikkeld zouden zijn.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Foxconn TaiyuanFoxconn heeft de deuren van een fabriek in Taiyuan gesloten, nadat er rellen zijn uitgebroken. Bij de rellen raakten 40 mensen gewond. Het Chinese Foxconn is een hardwarefabrikant, die onderdelen maakt voor onder andere Apple, Hewlett-Packard, Dell en Microsoft. De fabriek in Taiyuan lijkt verantwoordelijk voor verschillende onderdelen van de iPhone 5.

Op een Chinees forum wordt gesteld dat de rellen begonnen toen een bewaker een werknemer sloeg. In totaal zouden er 2000 mensen bij de rellen zijn betrokken. In de Foxconn-fabriek werken in totaal 79.000 mensen.

Er bestaat al langer ophef rond de werkomstandigheden in verschillende Chinese fabrieken. De situatie bij Foxconn kwam eerder dit jaar aan het licht, toen er kritiek was op Apple’s productie van de iPhone in China. Apple stelt sindsdien te werken aan het verbeteren van de situatie in Foxconns fabrieken. Volgens de Fair Labor Association zijn de omstandigheden voor werknemers inmiddels gunstiger.

Foxconn weigerde tegenover The New York Times te verklaren of de fabriek producten voor Apple produceert. In maart 2012 werd echter al verwacht dat de fabriek in Taiyuan zich ging richten op de iPhone 5. Toen de iPhone 5 afgelopen week werd verzonden naar verschillende kopers, gebeurde dit vanaf een punt vlakbij de Foxconn-fabriek.

Update: de fabriek is inmiddels heropend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2012, 7:21
Categorie iDevices
Onderwerp foxconn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.