iPhone 5 niet beperkt tot maximale geluidsvolume Europese Unie

Bij de iPhone 5 is het mogelijk om de volumebegrenzing van de EU uit te schakelen. Hierdoor kun je met een hoger volume luisteren naar muziek.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Volumebegrenzing iPhone 5Je kunt bij de iPhone 5 de door de EU opgelegde volumebegrenzing uitschakelen. Hierdoor kun je muziek harder afspelen via oordopjes of een koptelefoon dan normaal. Bij eerdere iPhones werd de EU-regeling altijd nagestreefd, maar bij de iPhone 5 kun je aangeven of je de begrenzing in of uit wil schakelen. Staat de optie uit, dan zie je aan de hand van een rode volumebalk wanneer je het maximumvolume overschrijdt. Opmerkelijk genoeg staat de begrenzing standaard uitgeschakeld.

Volumebegrenzing instellingHet overschrijden van de volumebegrenzing lijkt zich te beperken tot de iPhone 5. Op een iPhone 4S met iOS 6 kun je zoals gebruikelijk wel het maximumvolume aanpassen, maar ben je niet in staat om de EU-regeling uit te schakelen. De optie lijkt alleen effect te hebben op het volume van de iPhone wanneer je met oordopjes of een koptelefoon naar muziek luistert. Speel je muziek af via de speakers van de iPhone 5, dan schiet de volumebalk niet in het rood.

Je kunt de volumebeperking uitschakelen vanuit het instellingenscherm van de iPhone 5. Vanaf hier ga je naar Muziek > Volumebregrenzing. Daar staat een schakelaar genaamd ‘EU-volumebegrenzing’.

Via iPhone-ticker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2012, 13:27
Categorie iDevices
Onderwerp volume purchase program

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.