Chromecast-Audio-Apple-Music

Apple weigert Chromecast Audio-ondersteuning voor Apple Music

Als het aan Google had gelegen, konden gebruikers van Apple Music ook muziek streamen naar de Chromecast Audio. Volgens een woordvoerder stak Apple echter een stokje voor dat idee.

Chromecast-Audio-Apple-Music
Als het aan Google had gelegen, konden gebruikers van Apple Music hun muziek ook draadloos streamen naar de Chromecast Audio; de nieuwe Chromecast die bedoeld is voor je speakers en audiosystemen. Apple wilde er echter niets van weten.


De Chromecast Audio ondersteunt op dag één al allerlei populaire muziekdiensten, waaronder Spotify, Google Play Music, iHeartRadio en Pandora.

‘Alle muziekdiensten zijn welkom’

In een interview met TrustedReviews laat een woordvoerder van Google weten dat ze contact opgenomen hebben met Apple om ondersteuning voor Apple Music te bespreken. Waarom Apple dit verzoek weigerde is niet bekend, al benadrukt de woordvoerder van Google dat alle muziekdiensten welkom zijn.

We hebben een open SDK voor de Chromecast Audio, en iedere ontwikkelaar kan daar dus gebruik van maken. Wij houden geen enkel platform tegen, inclusief Apple Music.

Nu weigert Apple natuurlijk wel vaker om haar diensten op andere platformen te laten werken, maar in dit geval is het wel opvallend. De Chromecast wordt immers al jaren ondersteund door iOS, en ook de Chromecast 2 en Chromecast Audio kunnen verbinding maken met je iPhone. Bovendien werkt Apple zelfs aan een Android-app om Apple Music daar beschikbaar te maken.

De Chromecast Audio is een afzonderlijk apparaat dat je via de 3,5mm (aux) ingang in een speaker plugt. Vervolgens kun je er draadloos muziek naar streamen, net zoals je video’s streamt naar een Chromecast in de TV. De Chromecast Audio is verkrijgbaar voor €39 in de Google Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.