Apple Watch custom wijzerplaat

Ontwikkelaar toont zelfgemaakte wijzerplaten op Apple Watch

Officieel mogen ontwikkelaars geen Apple Watch-wijzerplaten maken, maar iemand is er toch in geslaagd. Hamza Sood heeft gedeeld hoe ook jij een wijzerplaat kunt maken voor watchOS 2.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch custom wijzerplaatHoewel ontwikkelaars apps en vanaf watchOS 2 ook complicaties mogen maken voor de Apple Watch, is het niet mogelijk om extra wijzerplaten te downloaden. Alleen Apple kan nieuwe wijzerplaten uitbrengen voor de Apple Watch, waardoor de klok er maar op een beperkt aantal manieren kan uitzien. Ontwikkkelaar Hamza Sood heeft echter een manier gevonden om dit te omzeilen. Hij is er in geslaagd om alsnog een zelfgemaakte wijzerplaat te tonen op de Watch.

In onderstaande video laat Sood twee zelfgemaakte wijzerplaten op de Apple Watch zien. Heel mooi zijn de klokken niet, maar ze illustreren wel zijn punt: hij heeft de Apple Watch gehackt waardoor hij zelf wijzerplaten kan installeren.

Eenmaal geïnstalleerd zijn de wijzerplaten vanuit de Apple Watch-interface te selecteren. Ze kunnen daarnaast gebruikmaken van de digitale kroon.

Sood heeft zijn truc gedeeld op Github, waardoor ook andere ontwikkelaars nu wijzerplaten kunnen maken. Deze klokken werken in elk geval op de laatste beta van watchOS 2 We vermoeden overigens dat dit niet heel lang mogelijk zal zijn. Nu Sood heeft laten zien hoe hij de wijzerplaten maakt, zal Apple dit mogelijk blokkeren in een latere beta of de publieke update voor watchOS 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2015, 10:27
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.