Apple Watch website geen datum

Apple verwijdert verkoopdatum Apple Watch van website

Apple heeft de verkoopdatum van de Apple Watch-website verwijderd. Dit heeft mogelijk te maken met lange levertijden in het buitenland.

Apple Watch website geen datumBezoek je vandaag de website van de Apple Watch, dan zal je stuiten op een kleine maar significante verandering: de verkoopdatum van de Apple Watch is van de pagina verwijderd. Eerder stond bovenaan de website aangegeven dat de Apple Watch vanaf 24 april te koop is in een aantal landen. Je ziet voortaan echter alleen nog maar dat het horloge er binnenkort aankomt.

De wijziging van de website lijkt alles te maken te hebben met de voorverkoop in het buitenland. Het is sinds 10 april mogelijk om de Apple Watch in het buitenland te bestellen, maar veel vroege kopers werden geconfronteerd met lange levertijden. Het leek er op dat veel kopers niet de Apple Watch op 24 april zullen ontvangen. Dat terwijl Apple in een persbericht had aangegeven dat de Apple Watch eerst alleen online te bestellen is. Het lijkt er daarom op dat 24 april niet echt meer een grote verkoopdag is voor Apple – en daar is de website nu voor aangepast.

Apple wilde de Apple Watch vanaf 24 april verkopen in negen landen, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het is nog niet bekend wanneer de verkoop in Nederland en België van start zal gaan.

Volgens de bekende Apple-analist Ming-chi Kuo is Apple gestuit op productieproblemen met de Apple Watch. Het gaat hierbij om problemen met het maken van de speciale trilmotor van de Taptic Engine en het horlogescherm. Wellicht zorgden deze productieproblemen voor de lange levertijd bij de eerste Apple Watch-voorverkoop. Hoewel er altijd verhalen zijn over complicaties bij de productie van Apple-producten, had het zelden zo’n groot effect op de verkoop. Volgens Kuo kan Apple tussen de 2 en 3 miljoen Apple Watches per maand maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2015, 7:54
Categorie Apple
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.