Apple begon aan Apple Watch na overlijden Steve Jobs

Apple begon met het maken van de Apple Watch nadat Steve Jobs overleed. Dit is de eerste productcategorie waar Jobs geen invloed op had.

Tim Cook Steve JobsApple begon met werken aan de Apple Watch nadat Steve Jobs was overleden. Dit vertelde Tim Cook in een interview met ABC News. Daarmee is de Apple Watch Apple’s eerste productcategorie die zonder Steve Jobs is bedacht en ontworpen.


Steve Jobs overleed in 2011, maar had de afgelopen jaren nog de nodige invloed over Apple. Zo werd bijvoorbeeld de iPhone 5 al ontworpen onder de hoede van Steve Jobs, waardoor de overleden CEO een grote invloed had op deze iPhone. Bij de Apple Watch was Jobs echter niet betrokken. Maar dat betekent niet dat we zijn invloed niet in het horloge zien, aldus Cook:

We begonnen aan de Apple Watch nadat Steve Jobs overleed, maar zijn DNA zit in ons allemaal. Wat we doen en hoe we tegen dingen aankijken, is allemaal gebaseerd op wat hij heeft achtergelaten. Mij maakt het dus niet uit of hij iets wel of niet heeft gezien: het gaat er om dat zijn smaak, perfectionistische houding en drang om te innoveren worden nageleefd.

Dat Apple het gedachtegoed van Jobs in ere wil houden, lazen we laatst ook al. Op de Apple University wordt namelijk nog steeds geleerd hoe Steve Jobs naar producten keek en hoe dat kan worden nageleefd.

In onderstaande video bekijk je het volledige interview met Tim Cook. De videospeler werkt echter niet op iDevices omdat hij Flash gebruikt.

Tim Cook verstuurde ook een bericht naar Apple-medewerkers, waarin hij Apple’s plannen nog eens uitgebreid besprak. Hierin zei hij onder andere het volgende:

Op een dag als vandaag weten we wat Apple onderscheidt van andere bedrijven. We brengen de beste hardware, software en diensten samen om een intuïtieve ervaring te bieden. Onze producten verrijken levens, en dat is zeldzaam en bijzonder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2014, 8:32
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple watch, iwatch, steve jobs
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.