Apple Watch sporten

Sporten met de Apple Watch kan ook zonder iPhone

Hardlopen met de Apple Watch, maar zonder iPhone? Volgens een nieuwe blogpost op Apple's website kan het gewoon. Nadat je de iPhone een paar keer hebt meegenomen wordt het horloge slim genoeg.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch sportenVeel functies op de Apple Watch zijn alleen te gebruiken als je een iPhone hebt verbonden, maar een blogpost van model Christy Turlington Burns beschrijft hoe je ook zonder iPhone kunt hardlopen. De Apple Watch maakt na een paar hardloopsessies een profiel aan, waardoor hij zonder de iPhone-koppeling voorspelt hoeveel je nou eigenlijk hebt gelopen.


Volgens de blogpost zal de iPhone-loze sportmodus als volgt werken:

Nadat je een paar keer met de Apple Watch en iPhone bent gaan hardlopen, zal de Workout-app meer te weten komen over je stappenpatroon. Je kunt daarom op een loopband of buiten sporten zonder je iPhone en nog steeds een accurate samenvatting krijgen.

De eerste paar keer dat je de iPhone samen met de Apple Watch gebruikt tijdens het hardlopen, wordt waarschijnlijk de GPS-functionaliteit van de iPhone gebruikt om je stapgrootte te berekenen. Hierbij wordt gekeken naar hoeveel stappen je zet binnen een bepaalde afstand. Door deze stapgrootte te onthouden weet de Apple Watch later hoeveel afstand je precies hebt afgelegd zonder GPS, omdat er enkel naar de ingebouwde stappenteller gekeken kan worden.

De sportfunctie lijkt belangrijk voor veel sporters. Omdat je de iPhone thuis kunt laten heb je immers geen sportarmband nodig en bungelt de iPhone niet in je trainingsbroek. Muziek heb je met het horloge ook gewoon bij je: eerder lazen we al dat je een selectie van je favoriete nummers op de Apple Watch kunt zetten.

Update 26 april:
Nu de eerste Apple Watch-bezitters hun horloge in handen hebben, kunnen we de eerste echte ervaringen verwachten van mensen die (in tegenstelling tot Turlington) niet onder contract bij Apple staan. Op onderstaande foto is duidelijk te zien dat bij hardlopen met de Apple Watch zonder iPhone de metingen behoorlijk accuraat zijn!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.