Apple Watch reserving

‘Reserveringen krijgen voorrang bij Apple Watch-verkoop’

Ga je op 24 april naar een buitenlandse Apple Store, om alvast de Apple Watch te kopen? Het is dan wel verstandig om het horloge eerst te reserveren. Er zouden amper Apple Watches beschikbaar zijn voor losse verkoop.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch reservingBen je van plan om op 24 april af te reizen naar het buitenland, zodat je zo snel mogelijk een Apple Watch kunt kopen? We hebben dan een gouden tip voor je: zorg ervoor dat je het horloge voor die tijd hebt gereserveerd. Volgens geruchten krijgen reserveringen op 24 april voorrang in de fysieke Apple Stores.

Apple’s reserveringssysteem werd al eens eerder gebruikt bij nieuwe producten. Je kon vorig jaar bijvoorbeeld de iPhone 6 reserveren, zodat je hem bij de verkoopstart kon oppikken zonder lang in de rij te staan.

Apple zou volgens bronnen van 9to5Mac datzelfde systeem dit jaar ook bij de Apple Watch hanteren. Apple Store-personeel wordt verteld dat er nagenoeg geen Apple Watches voor losse verkoop worden geleverd. Bijna het gehele assortiment zal worden ingezet voor reserveringen. Het wordt dus zeer lastig om zonder reservering op 24 april een Apple Watch op te pikken. De dagen na de verkoopstart zal het aanbod weer groeien, omdat niet iedereen de gereserveerde Apple Watch komt oppikken. Het is echter goed mogelijk dat deze exemplaren net zo snel weer worden achtergehouden door nieuwe reserveringen. De boodschap is duidelijk: wil je een Apple Watch oppikken in de Apple Store, dan moet je hem eerst reserveren.

Reserveren op 10 april

De verwachting is dat Apple op 10 april een reserveringswebsite online zet, waarop je kunt aangeven welke Apple Watch je precies wil hebben. Daarop zal worden aangegeven welke modellen nog beschikbaar zijn en hoe laat je de Apple Watch kunt oppikken. Vervolgens heb je een tijdslot van een uur om bij de Apple Store naar keuze de door jouw gewenste configuratie op te halen. Zodra de website beschikbaar komt lees je daar uiteraard over op iCulture. Omdat de Apple Watch vanaf 24 april alleen in het buitenland wordt verkocht, zul je dan moeten reserveren op bijvoorbeeld de Franse of Duitse reserveringswebsite van Apple.

Meer over hoe je straks de Apple Watch aanschaft lees je in het volgende artikel: Apple Watch kopen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2015, 11:07
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, apple watch

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.