iPad Air 2 Touch ID

Patent: iPhone niet toegankelijk tot je hebt gesport

Jezelf eerst wegen of je bloeddruk meten om je iPhone te ontgrendelen? Een nieuw Apple-patent omschrijft het invoeren van gezondheidsinformatie om je toestel te kunnen gebruiken. Op die manier wil Apple mensen motiveren om te gaan sporten.

iPad Air 2 Touch IDWordt het in de toekomst mogelijk om je iPhone te ontgrendelen met je gezondheidsinformatie? Een nieuw Apple-patent wijst op een concept waarbij gebruikers hun toestel pas weer kunnen gebruiken na het invoeren van bepaalde gegevens. Zo zou je slechte gewoontes kunnen afleren of het uitstellen van sporten kunnen voorkomen.

Apple patent ontgrendelen met gezondheidsfunctieIn het patent, wat de naam ‘Notifications with Input-Based Completion’ draagt, zijn screenshots te vinden die wijzen naar gezondheidsinformatie. Testgebruikers werden via Apple’s eigen Herinneringen-app gevraagd om zich eerst te wegen of hun bloeddruk te meten voordat ze de iPhone kunnen ontgrendelen. Het is mogelijk dat Apple, met HealthKit en de fitness-functies van de aankomende Apple Watch, hiermee wil zorgen dat mensen beter op de hoogte blijven van hun gezondheid.

Daarnaast is te lezen dat de gegevens voor het ontgrendelen kunnen worden verkregen via accessoires van derden. Zo zou bijvoorbeeld informatie over bloeddruk kunnen worden verzameld door een externe sensor. Naast het invoeren van gezondheidsinformatie is er ook een ander voorbeeld van een notificatie in het patent te vinden. Zo zou je op basis van locatiegegevens ook een foto moeten maken van je plaats van bestemming, zodat je iPhone bijvoorbeeld pas te ontgrendelen is als je thuis of op je werk aankomt.

Apple patent ontgrendel met gezondheidsinfo

Apple laat in het patent een nieuwe optie zien voor het aanmaken van herinneringen, omschreven als ‘Required User Input’. Hiermee zouden herinneringen pas kunnen worden gesloten als bepaalde informatie door de gebruiker is ingevoerd. Ook zou het mogelijk zijn labels aan herinneringen te hangen, zoals Gezondheid of Projecten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2015, 9:45
Categorie Apple
Onderwerp patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.