Apple Watch Series 4 teardown van iFixit.

Teardown van de Apple Watch Series 4 toont grotere speaker en ECG-scanner

De Apple Watch Series 4 heeft allerlei nieuwe onderdelen en een groter scherm. De iFixit teardown van de Apple Watch Series 4 geeft een kijkje binnenin, onder andere bij de nieuwe speaker en sensoren.

De Apple Watch Series 4 biedt de grootste vernieuwingen in de geschiedenis van de Apple Watch, dankzij het grotere scherm en het nieuwe design. Maar hoe zit dat met de binnenkant? De experts van iFixit hebben de Apple Watch Series 4 binnenstebuiten gekeerd en tonen de belangrijkste nieuwe onderdelen van de smartwatch. Hoe ziet de nieuwe Digital Crown er van binnen uit en hoe heeft Apple de nieuwe sensoren verwerkt? Deze Apple Watch Series 4 teardown laat het zien.

Apple Watch Series 4 teardown

Het uit elkaar halen van de Apple Watch Series 4 begint met het openen van het scherm. Met de nodige materialen kan het scherm met een mesje geopend worden. Tot zover ziet de Series 4 er van binnen herkenbaar uit. Aan de achterkant vind je de controller voor het touchscreen en de NFC-sensor. De kabels van de batterij zitten op een nieuwe plek, namelijk tussen de batterij en het moederboard. De batterij is iets groter dan zijn voorganger, maar daar merk je in het gebruik niet zo veel van. De batterijduur is met 18 uur even lang als de vorige modellen. Dat komt voornamelijk door het grotere scherm, dat ook meer stroom vereist. De speaker is groter en heeft een nieuwe vorm, omdat de microfoon naar de andere kant verplaatst is.

Apple Watch Series 4 teardown van iFixit met grotere speaker.

De Taptic Engine heeft een nieuw design gekregen en is een stuk platter, maar wel breder. De trilmotor neemt dus nog steeds veel ruimte in en zorgt bijvoorbeeld voor de trilling bij het draaien aan de Digital Crown. Behalve de trillingen heeft de Digital Crown nu ook sensoren voor de ECG-functie, die helaas voorlopig nog niet in Nederland beschikbaar is. iFixit vermoedt dat het kleine onderdeel achter de goudkleurige cilinder het elektrische signaal van je vinger naar de nieuwe sensoren in de Apple Watch doorstuurt, om zo de ECG-scan compleet te maken.

Apple Watch Series 4 teardown van iFixit met nieuwe Digital Crown.

Elektrodes en sensoren
De andere sensoren zitten aan de achterkant van de Apple Watch. Onder de gele cirkel, vermoedelijk een verbeterde antenne, vind je de elektrodes die het voltage meten tussen je linker en rechter arm. Terwijl je hart klopt, herkennen de elektrodes de verschillen in de in de schokjes bij je huid, gemeten als je hartslag. Vervolgens meet de Apple Watch je hartritme. De ECG-functie komt later dit jaar beschikbaar in Amerika. Wanneer Nederland aan de beurt is, weten we helaas nog niet.

Apple Watch Series 4 teardown van iFixit met sensoren.

Tot slot bekijkt iFixit nog de nieuwe S4-chip. Het nieuwe moederbord zit enkel met schroefjes aan de behuizing vast, terwijl dit bij vorige modellen nog vastgelijmd zat. iFixit concludeert dat het innerlijke design van de Series 4 veel beter uitgedacht is dan bij het allereerste model. De Apple Watch Series 4 krijgt een repairability score van 6 op een schaal van 10, dezelfde score als vorig jaar. Vooral de kabels die vastzitten aan de S4-chip kunnen bij de vervanging voor problemen zorgen.

Bekijk ook onze eerste ervaringen met de Apple Watch Series 4. Binnenkort lees je op iCulture de volledige Apple Watch Series 4 review.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2018, 12:55
Bron Bron iFixit
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch series 4, ifixit, teardown
Device Apple Watch Series 4
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.