Planet of the Apps op de Apple TV, iPhone en iPad.

Waarom Apple’s videodienst kiest voor vrolijke feelgood series

Het draait om geld

Apple wil een eigen tv-dienst starten, maar heeft daarbij bewust gekozen voor films en series die voor het hele gezin geschikt zijn. We hoeven dan ook geen controversiële politieke onderwerpen of schokkende series te verwachten, zo blijkt uit een nieuwe reportage van de Wall Street Journal.

Apple’s tv-shows zijn bewust vrolijk, preuts en veilig

Normaal maakt Apple’s Tim Cook zich graag druk over gelijke rechten, importtarieven, discriminatie en andere politieke onderwerpen, maar Apple’s programmering voor de aanstaande videodienst zal qua onderwerpskeuze veel voorzichtiger zijn. Apple’s tv-dienst zal geen geweld, seks of politieke onderwerpen bevatten. Het bedrijf is namelijk van mening dat controversiële onderwerpen alleen maar mensen zal afschrikken, waardoor ze minder vaak Apple-producten zullen kopen. Met feelgood-series hoeft niemand zich ergens aan te storen. Daarmee heeft Apple een andere benadering gekozen dan de meeste concurrenten, schrijft WSJ. Zo zou de nieuwe tv-serie ‘Vital Signs’ met Dr. Dre zijn afgelast, omdat het te gewelddadig was. Apple maakte de producenten duidelijk dat de shows van hoge kwaliteit moeten zijn, maar ook gezinsvriendelijk.


Bij HBO en Netflix vind je content die wat meer de grenzen opzoekt, zoals ‘Game of Thrones’, ‘Westworld’, ‘House of Cards’ en ‘Orange is the New Black’. Politieke drama’s hoeven we bij Apple niet te verwachten en ook voor series met ruig taalgebruik zul je ergens anders moeten kijken. Grote kans dat de je sowieso ergens anders moet kijken, want Apple zal de aanstaande videodienst waarschijnlijk pas veel later naar Europa uitrollen.

Planet of the Apps op de Apple TV, iPhone en iPad.

Vorig jaar lekte al uit dat Apple niet wil dat kinderen opeens ergens een naakte tepel zien. Uit het artikel van WSJ blijkt dat dit vooral een financiële kwestie is: Apple wil niet dat klanten weglopen omdat ze zich hebben gestoord aan een film of serie. Omdat Apple een consumentenbedrijf is, loopt het bedrijf extra risico’s dat mensen zeggen: “Ik ga ze straffen door hun telefoon of computer niet meer te kopen”.

Mede daardoor duurt het veel langer voordat de videodienst van start kan gaan. Het zou al twee keer zijn uitgesteld en staat nu gepland voor maart 2019. Een producer die aan een aantal Apple-series werkt denkt echter dat de start nog wel eens verder kan opschuiven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2018, 11:16
Bron Bron WSJ
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerp apple shows
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.