Apple Watch: weerbericht

‘Apple Watch-gebruikers checken vooral het weer’

Waar gebruik jij de Apple Watch vooral voor? Uit onderzoek van Wristly blijkt dat we vooral weer-apps op onze pols opstarten.

Weerbericht via Nederlandse Siri op de Apple WatchDe App Store staat vol met handige Apple Watch-applicaties, maar we gebruiken vooral één het meest: de weer-app. Volgens een onderzoek van Wristly starten we voornamelijk weerapplicaties op, waaronder Apple’s eigen Weer-app, AccuWeather, CarrotWeather en WeatherChannel.

Wristly sprak met 1300 Apple Watch-bezitters over de apps die ze vooral gebruiken. Daaruit bleek dat een groot deel van de vermelde apps bedoeld is om het weer te checken. Exacte cijfers hierover worden niet genoemd: Wristly zegt alleen dat ‘weer’ de meest genoemde app-categorie is bij onderzoeksdeelnemers.

De lijst met meest gebruikte Apple Watch-apps bewijst wel dat het een Amerikaans onderzoek is. Bovenaan staat bijvoorbeeld de weer-applicatie Dark Sky, die alleen in de VS gedownload mag worden. Daaronder staat Overcast op de tweede plek gevolgd door Fantastical. De volledige lijst vind je hieronder:

  1. Dark Sky Weather ($3.99, iPhone/iPad/ Watch, iOS 10.3+) - (Amerikaanse App Store)
  2. Overcast (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 12.0+) -
  3. Fantastical 2 for iPhone (€5,49, iPhone/ Watch, iOS 11.0+) -
  4. Uber (gratis, iPhone/iPad/ Watch, iOS 9.3+) -
  5. Instagram (gratis, iPhone, iOS 10.0+) -
  6. Instagram (gratis, iPhone, iOS 10.0+) -
  7. Shazam (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 10.0+) -
  8. The New York Times (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 11.0+) -
  9. MLB At Bat (gratis, iPhone/iPad/ Watch/ TV + IAP, iOS 11.0+) -
  10. Starbucks (gratis, iPhone/ Watch, iOS 10.0+) - (Amerikaanse App Store)

Apple Watch geen media-apparaat

Het onderzoek van Wristly trapt ook nog wat open deuren in. Zo ontdekten de onderzoekers dat de Apple Watch nog maar weinig wordt gebruikt om video’s, foto’s, Podcasts en muziek op af te spelen: het merendeel van de gebruikers zegt dit amper tot niet te doen. Slechts dertig procent van de Apple Watch-gebruikers heeft een Bluetooth-koptelefoon aangesloten op de Apple Watch, zodat ze muziek kunnen afspelen.

Apple Watch media consumptie

De onderzoekers proberen te peilen welke Watch-bezitters al een Apple-fan waren, door te kijken wie al een Apple TV in huis heeft staan. Wat bleek: bij maar liefst 77 procent van de Watch-gebruikers staat een Apple TV onder de televisie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2015, 10:36
Categorie Achtergrond
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.