‘Apple Watch-gebruikers checken vooral het weer’

Waar gebruik jij de Apple Watch vooral voor? Uit onderzoek van Wristly blijkt dat we vooral weer-apps op onze pols opstarten.

Weerbericht via Nederlandse Siri op de Apple WatchDe App Store staat vol met handige Apple Watch-applicaties, maar we gebruiken vooral één het meest: de weer-app. Volgens een onderzoek van Wristly starten we voornamelijk weerapplicaties op, waaronder Apple’s eigen Weer-app, AccuWeather, CarrotWeather en WeatherChannel.


Wristly sprak met 1300 Apple Watch-bezitters over de apps die ze vooral gebruiken. Daaruit bleek dat een groot deel van de vermelde apps bedoeld is om het weer te checken. Exacte cijfers hierover worden niet genoemd: Wristly zegt alleen dat ‘weer’ de meest genoemde app-categorie is bij onderzoeksdeelnemers.

De lijst met meest gebruikte Apple Watch-apps bewijst wel dat het een Amerikaans onderzoek is. Bovenaan staat bijvoorbeeld de weer-applicatie Dark Sky, die alleen in de VS gedownload mag worden. Daaronder staat Overcast op de tweede plek gevolgd door Fantastical. De volledige lijst vind je hieronder:

  1. Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - (Amerikaanse App Store)
  2. Overcast (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 16.0+) -
  3. Fantastical Calendar (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch/Vision Pro, iOS 15.0+) -
  4. Uber - Vraag een rit aan (Gratis, iPhone/iPad, iOS 15.0+) -
  5. Instagram (Gratis + IAP, iPhone, iOS 15.0+) -
  6. Instagram (Gratis + IAP, iPhone, iOS 15.0+) -
  7. Shazam (Gratis, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) -
  8. The New York Times (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 16.0+) -
  9. MLB (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch/TV/Vision Pro, iOS 16.0+) -
  10. Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - (Amerikaanse App Store)

Apple Watch geen media-apparaat

Het onderzoek van Wristly trapt ook nog wat open deuren in. Zo ontdekten de onderzoekers dat de Apple Watch nog maar weinig wordt gebruikt om video’s, foto’s, Podcasts en muziek op af te spelen: het merendeel van de gebruikers zegt dit amper tot niet te doen. Slechts dertig procent van de Apple Watch-gebruikers heeft een Bluetooth-koptelefoon aangesloten op de Apple Watch, zodat ze muziek kunnen afspelen.

Apple Watch media consumptie

De onderzoekers proberen te peilen welke Watch-bezitters al een Apple-fan waren, door te kijken wie al een Apple TV in huis heeft staan. Wat bleek: bij maar liefst 77 procent van de Watch-gebruikers staat een Apple TV onder de televisie.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.