iOS-9-Accubesparing

Zoveel trager wordt een iPhone in Low Power mode

Met iOS 9 kun je met Low Power mode (Energiebesparingsmodus) de batterij langer mee laten gaan. Dankzij een benchmarktest weten we nu ook wat dit betekent voor de prestaties van je toestel.

iOS-9-Accubesparing
Met de komst van iOS 9 gaat de batterij van je iPhone langer mee. De speciale Low Power mode (Energiebesparingsmodus) geeft je zelfs nog wat extra tijd, voordat het scherm op zwart gaat. Hiervoor lever je alleen wel wat prestaties in, zo laat deze benchmarktest zien.

Macrumors onderwierp de tweede beta van iOS 9 aan een test met Geekbench 3, de bekende app die analyseert hoe een iDevice scoort met systeemprestaties. Op basis van een Single-Core- en Multi-Core-test presenteert de app twee scores. Hoe hoger hoe beter.

Flinke daling

Zonder Low Power mode scoort een iPhone 6 Plus 1606 punten (single-core) en 2891 punten (multi-core). Zodra de energiebesparende modus aan wordt gezet, dalen deze scores respectievelijk naar 1019 en 1751. Ook de iPhone 5s scoort soortgelijke resultaten, waarbij single core daalt van 1386 naar 816 en multi-core van 2511 naar 1405. Een gemiddelde daling van 40 procent dus, wat prestaties betreft.

Links: score zonder Low Power mode. Rechts: score met Low Power mode

Low-Power-Mode-iOS-9-benchmark
Screenshot: Macrumors

Belangrijk om hierbij te onthouden is dat de test uitgevoerd is op de beta van iOS 9. Het kan dus goed dat de scores anders uitvallen als de uiteindelijke versie van het besturingssysteem later dit jaar beschikbaar komt. Maar het geeft wel een indicatie dat Apple bereid is om flink in te leveren op prestaties om je accu langer mee te laten gaan.

Low Power mode voor noodgevallen

ios-9-low-power-modeTenzij je wilt dat je iDevice er een stuk trager op wordt, kun je deze modus dus het beste gebruiken in geval van nood. Naast de slechtere prestaties worden bepaalde functies namelijk ook uitgeschakeld, zoals het op de achtergrond verversen van apps en het downloaden van updates.

Daar tegenover staat wel dat je toestel het gemiddeld drie uur langer volhoudt, zo beweert Apple’s Craig Federighi tijdens de WWDC Keynote waar de functie onthuld werd. Het is hierbij onduidelijk of het om een iPhone met een volle accu gaat, of een toestel waarbij de modus pas geactiveerd werd nadat de melding van 20% batterijlading verscheen.

Je activeert de Low Power mode vanuit de Instellingen, of met een knop onder de melding die je krijgt als je accu onder de 20% duikt. Ook als Low Power mode uitstaat zorgt iOS 9 ervoor dat je batterij gemiddeld een uur langer meegaat, door achter de schermen optimalisaties uit te voeren.

Lees ook: iOS 9 uitgelicht: op deze twee manieren verlengt iOS 9 de accuduur.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2015, 11:21
Categorie iOS
Onderwerpen batterijduur, benchmark, ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.