Apple Watch screen

Hoe krasbestendig is het scherm van de Apple Watch?

Het moment dat we de Apple Watch om onze pols kunnen dragen komt steeds dichterbij. Maar hoe kwetsbaar is het scherm van de smartwatch eigenlijk?
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch screenNu in een aantal landen de eerste reserveringen zijn gestart voor de Apple Watch, kijken velen er al naar uit om de nieuwe smartwatch ook daadwerkelijk om hun pols te kunnen dragen. Anders dan bij een iPhone, die vaak in een hoesje of in je broekzak zit, is de Apple Watch om je pols echter een stuk kwetsbaarder. Een team van Britse iPhone-reparateurs vroegen zich dan ook af: hoe gaat het scherm van de Apple Watch om met krassen?


Zie ook: hoe krasbestendig is Ion-X glas van de Apple Watch Sport?

Voor het scherm van de roestvrij stalen Apple Watch en Apple Watch Edition is saffierglas gebruikt. Alleen de Apple Watch Sport heeft geen saffier – het scherm hiervan maakt gebruik van Ion-X-glas.

Saffier is tien keer beter bestand tegen krassen dan normaal vensterglas en drie keer zo sterk als Gorilla Glass, wat in veel high-end smartphones wordt gebruikt. Om te testen of de Apple Watch tegen krassen kan is gebruik gemaakt van verschillende voorwerpen. Zo werd het glas tegen een muur gewreven en onder handen genomen met schuurpapier, sleutels en zelfs een boormachine. Het resultaat? Het saffieren scherm van de Apple Watch bleef kras-vrij. In onderstaande video kun je zien hoe de test werd uitgevoerd.

De keuze om het Apple Watch-scherm van saffierglas te maken lijkt dus goed uit te pakken. Een tijdje was er ook sprake dat de iPhone 6 een scherm van saffierglas zou krijgen. Door fouten in het productieproces bij leverancier GT Advanced haalde Apple echter de deadline niet en ging het bedrijf, dat ook het saffierglas voor de Apple Watch produceerde, zelfs failliet. Gelukkig voor Apple lijkt het scherm van de Apple Watch in orde te zijn en volgens bovenstaande test ook geheel krasbestendig.

Lees ook: Saffierglas of Ion-X glas: wat zijn de verschillen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2015, 8:37
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, krassen
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.