watchOS 10 wijzerplaten en slimme stapel

Reacties voor: De Apple Watch krijgt nooit third party-wijzerplaten: dit is waarom

De Apple Watch verscheen al in 2015 en sindsdien is het nog nooit mogelijk geweest om wijzerplaten van derden te gebruiken. En het gaat ook nooit gebeuren, zo blijkt uit een interview met Apple-topman Kevin Lynch.

Reacties: 8 reacties

  1. Achhhhh met de clockology app kan je iedere watchface krijgen. Alle grote merken en random designs.

  2. @Dennis: clockology is echt niet gebruiksvriendelijk en daarbij zit er ook nog eens geen enkele watchface in die niet spuuglelijk is. Daarmee is het punt van Apple helemaal gemaakt.

  3. Volgens mij kwam Watch Faces wel een eind, maar lang niet zo ver als onder de naam WatchMaker voor Wear OS. (Ik droeg mijn smartwatches eigenlijk nooit, en volg de ontwikkelingen niet meer.)

    Mede door dit verschil begon ik de verschillende invalshoeken van Apple en (de rest, voornamelijk) Google te zien. Meestal bevalt Apple mij (persoonlijk!) beter, maar in dit geval juist niet. Ik kon onder Wear OS een (rechthoekige!) wijzerplaat volgooien met gegevens die ik nodig dacht te hebben aan het roer van een zeilbootje. Even de pols verdraaien zonder de helmstok los te laten… (Maar voor vaarkaarten was dan juist de grote iPad weer prachtig.)

  4. Ik zie er ook het nut niet van in. De wijzerplaten van Apple voldoen. Waarom zou je dit willen aanpassen. Als je een Omega wijzerplaat wilt, moet je een Omega kopen.

  5. Origineel geplaatst door Flieps
    Ik zie er ook het nut niet van in. De wijzerplaten van Apple voldoen. Waarom zou je dit willen aanpassen. Als je een Omega wijzerplaat wilt, moet je een Omega kopen.

    Zo mooi vind ik de platen niet.

    Alles is gericht op wijzerplaten en daar zitten mooie tussen.

    Maar waarom nog steeds geen mooie digitale versie met gewoon groot in het midden met normale getallen een klok?

    Alle digitale staan of klein in een hoekje of zijn enorm grote bijna comic achtige getallen over heel het scherm.
    Misschien leuk voor de jeugd, maar een nette digitale plaat zou zeer welkom zijn.

  6. Origineel geplaatst door Kaas
    @Dennis: clockology is echt niet gebruiksvriendelijk en daarbij zit er ook nog eens geen enkele watchface in die niet spuuglelijk is. Daarmee is het punt van Apple helemaal gemaakt.

    Er zijn duizenden prachtige watch faces gratis te verkrijgen en het werkt allemaal perfect. De gebruikersgroep op facebook s ook enorm groot. Wellicht zou je je er wat meer in kunnen verdiepen dan deze fantastische app hier af te kraken?

  7. O die widgets is misschien mooi dan kun je ook s een andere plast gebruiken ipv dat je alleen platen met veel mogelijkheden kunt gebruiken anders is het eigenlijk geen smart Watch meer

  8. @mary: ok, over smaken kan je niet discussiëren, maar over gebruiksvriendelijkheid wel. En jawel, ik heb clockology uitgetest. Het werkt, maar daar heb je ook alles mee gezegd. Voor de rest blijft dit een lompe workaround waarin nog wel wat bugs zitten.

    Maar goed. Ik denk dat het eerder een appje is voor mensen die graag tweaken en prutsen. Als je dat leuk vindt dan moet je dat maar doen. Ik heb in ieder geval nooit begrepen waarom je van je AppleWatch een Casioklokje zou willen maken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.