Apple wil de Digital Crown drukgevoelig maken

Apple denkt na over een manier om de Digital Crown van de Apple Watch drukgevoelig te maken. Door de knop extra stevig in te drukken, krijg je meer mogelijkheden met het bedienen van je horloge. Het is een variant op de reeds beschikbare Force Touch.

Digital Crown met Force Touch

De Apple Watch is al voorzien van Force Touch. Dankzij Force Touch kun je extra stevig op het scherm drukken, waarna er extra knoppen in beeld komen. Dit komt vooral op de Apple Watch van pas, omdat er door het kleine scherm weinig plek is voor knoppen op het beeld. Om nog meer extra mogelijkheden toe te voegen, denkt Apple ook na over een drukgevoelige Digital Crown. Uit een patent blijkt dat Apple in de draaiknop één of meerdere sensoren wil verwerken, waardoor vastgesteld kan worden hoeveel druk er op de knop uitgeoefend wordt.


Extra sensoren zou de Digital Crown nog veel veelzijdiger maken. Momenteel kun je de Digital Crown enkel of dubbel indrukken (om tussen apps te wisselen), ingedrukt houden (om Siri te activeren) en aan draaien, om bijvoorbeeld door een app te scrollen. Met extra sensoren kan Apple nog meer acties aan de Digital Crown toewijzen. Denk bijvoorbeeld aan het makkelijker stoppen van een workout in de Work-out-app. Momenteel moet je opzij vegen en op het scherm tikken, maar een enkele stevige druk op de Digital Crown zou veel eenvoudiger zijn. Het voordeel hiervan is dat je dit ook blind kan doen, zonder dat je naar het horloge hoeft te kijken.

apple-watch-digital-crown

Apple heeft dit idee in een patent vastgelegd, dus het is nog lang niet zeker of het daadwerkelijk toegepast gaat worden. Apple heeft inmiddels meerdere modellen van de Apple Watch uitgebracht en het is de verwachting dat er in september alweer een nieuw model klaar staat. Welke nieuwe functies of verbeteringen Apple in petto heeft, is echter nog onduidelijk.

Bekijk ook

Digital Crown op de Apple Watch, AirPods Max en Vision Pro: dit kun je ermee

De Digital Crown is een speciale draaiknop die je op drie producten vindt: de Apple Watch, AirPods Max en Vision Pro. Het is een knop waarmee je allerlei functies kunt bedienen. Wat je ermee kunt doen is afhankelijk van het apparaat. We lopen de mogelijkheden met je langs.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.