Steve Jobs school

Onderzoek naar effectiviteit Steve Jobs-scholen gestart

Een onafhankelijk onderzoek moet aantonen hoe effectief de nieuwe Steve Jobs-scholen in Nederland nou eigenlijk zijn.

Steve Jobs schoolEen onafhankelijk onderzoek moet gaan aantonen hoe effectief de zogeheten ‘Steve Jobs-scholen‘ precies zijn. Op deze scholen wordt grotendeels met de iPad lesgegeven. De nieuwe onderwijsmethode wordt onderzocht door de Onderwijs Innovatie Groep en het Welten-instituut van de Open Universiteit. Het onderzoek werd op initiatief van O4NT gestart, de instantie verantwoordelijk voor de iPad-scholen.

Het onderzoek moet feitelijk laten zien wat het effect van de Steve Job-scholen precies is, zo beschrijft een persbericht van de Open Universiteit:

"Over dit concept bestaan veel meningen. Maar de meeste van die meningen lijken niet op feiten te zijn gebaseerd. Dit onderzoek gaat op zoek naar de feiten."

In Nederland zijn inmiddels 22 Steve Jobs-scholen geopend. Op 12 augustus 2013 werd de eerste locatie geopend in Breda, waarna er later scholen werden gestart in onder andere Sneek, Breda, Almere, Emmen, Heenvliet en Amsterdam. Hoe deze scholen het precies doen weten we over een jaar – dan is het onderzoek afgerond. Het onderzoek wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2015, 11:08
Categorie Achtergrond
Onderwerp school

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.