apple-watch-money

‘De Apple Watch verdient zichzelf in één jaar terug’

De Apple Watch bespaart tijd, omdat je de iPhone niet uit je broekzak hoeft te halen. Als je al die tijdsbesparingen optelt, gebeurt er iets interessants: dan blijkt dat de Apple Watch al binnen een jaar is terugverdiend. Of fop je jezelf dan alleen maar?

Goed nieuws voor mensen die zichzelf graag een oor aannaaien, of gewoon een excuus zoeken om de aankoop van een Apple Watch goed te praten. De Apple Watch bespaart namelijk enorm veel tijd. Zoveel zelfs, dat je makkelijk in één jaar tijd de aanschafprijs van de Apple Watch hebt terugverdiend. Geloof je het niet? Dan rekent de firma Global Equities Research het graag even voor.

apple-watch-money

Het bedrijf deed onderzoek naar het gedrag van 200 tot 250 mensen die een Apple Watch hebben. Deelnemers gaven aan dat ze hun iPhone nog maar de helft van de tijd tevoorschijn hoefden te pakken. Normaal haalden ze de iPhone 110 keer per dag uit hun broekzak, nu was dat gedaald tot 55 keer. Als het elke keer 6 seconden duurt om de iPhone te pakken, kun je dus voor een gemiddelde dag bereken hoeveel tijd je bespaart: 5,5 minuten. In een jaar tijd bespaar je 33,46 uur. Uitgaande van een zeer bescheiden uurloon van $10,50 (€9,33) bespaar je per jaar $351,31. Terwijl de goedkoopste Apple Watch $349 kost (als je even geen rekening houdt met Amerikaanse salestax).

Nog even de berekening samengevat:

  • 55x telefoon pakken kost 55 x 6 seconden
  • totaal 330 seconden per dag = 5,5 minuten
  • 365 dagen per jaar x 5,5 minuten = 2007,5 minuten = 33,45 uur
  • 33,45 uur x $10,50 bespaard = $351,31 bespaard

Als je iCulture-lezer bent, is de kans groot dat jouw uurloon flink hoger is (zo bleek uit ons lezersonderzoek). Jullie verdienen nogal wat, waardoor je de Apple Watch nog sneller hebt terugverdiend. Maar goed, is het nou een serieus argument? Of is het uiteindelijk maar een trucje om jouw partner (of baas) ervan te overtuigen dat je echt een Apple Watch moet hebben? We denken vooral het laatste.

De onderzoekers hielden namelijk geen rekening met de tijd die je naar het Apple Watch-scherm zit te staren. De richtlijnen van Apple schrijven voor dat je een app maximaal 10 seconden mag gebruiken, maar omdat apps nogal lang nodig hebben om te laden, zit je waarschijnlijk tientallen seconden te wachten voordat er informatie in beeld verschijnt. En hoe zit het met de vele notificaties die je binnenkrijgt? Die leiden je toch weer even een paar seconden af, terwijl je ze niet had opgemerkt als de iPhone in je broekzak zat. Dus of je nou echt zoveel tijd en geld bespaart? Maar het is een goed verhaal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2015, 10:23
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.