wifi-wolken

Microsoft WiFi-app helpt je wereldwijd aan een stabiele Wi-Fi-verbinding

Microsoft Wi-Fi moet een einde maken aan verdachte wifi-hotspots, door via een app je automatisch te laten verbinden met goedgekeurde netwerken.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

wifi-wolkenMicrosoft onthulde per ongeluk een nieuwe app, die vervolgens snel weer offline gehaald werd. Twitter slaapt echter nooit, dus weten we inmiddels al precies wat Microsoft met deze Wi-Fi-app van plan is.

De service genaamd Microsoft Wi-Fi was even actief en blijkt een hulpmiddel te zijn om je overal ter wereld sneller aan een goede draadloze internetverbinding te helpen. Inmiddels heeft Microsoft de bijbehorende website maar online gezet, al valt daarop nog weinig informatie te lezen. In een reactie op de gelekte app zei Microsoft het volgende:

“We kunnen bevestigen dat we aan een nieuwe service genaamd Microsoft Wi-Fi werken, dat probleemloze Wi-Fi-verbindingen naar miljoenen mensen gaat brengen. We kijken er naar uit om in de toekomst meer details te delen.”

Microsoft-wifi-logo

Altijd online, ongeacht waar je bent

Het gaat hier om een zogenaamde cross-platform dienst, die dus zowel op Windows, Mac, Android, iOS als Windows Phone zal verschijnen. Nadat je een keer inlogt zul je automatisch verbonden worden met een groot aanbod aan Wi-Fi-netwerken van selecte providers over de hele wereld. Het zou gaan om tien miljoen hotspots, verdeeld over 130 landen. Inloggen op verdachte netwerken waarbij je keer op keer persoonlijke info moet invullen, wordt hiermee verleden tijd.

Lees ook: Veilig internetten met iPhone via Wi-Fi hotspots.

Het lijkt er jammer genoeg wel op dat de app eerst alleen beschikbaar is voor leden van Skype WiFi en eigenaren van een Microsoft Office 365 for Enterprise-licentie. Individuele klanten kunnen speciale ‘wifi-offers’ van Microsoft ontvangen.

De kans dat Microsoft Wi-Fi volledig gratis is, is dus klein. Zo wordt er al gesproken over een interactieve hotspot-kaart waarop betalende leden kunnen zien waar de netwerken zich bevinden, waarschijnlijk te vergelijken met apps als WifiMapper.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2015, 10:09
Categorieën Apps, Geruchten
Onderwerpen apps, microsoft, wifi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.