Meer details over Apple Watch batterijduur bekend

Er is meer informatie bekend over de batterijduur van de Apple Watch. Ook blijkt Apple een processor van dezelfde klasse als de A5 (vergelijkbaar met de iPhone 4s) in te willen bouwen.

Voor het eerst is er iets meer bekend over de batterijduur van de Apple Watch. Wat we tot nu toe wisten, is dat de Apple Watch elke nacht moet worden opgeladen, wat erop wijst dat de batterijduur slechts een dag is. Maar uit informatie die Apple aan insiders heeft verstrekt wordt duidelijker hoe het zit: Apple mikt op 19 uur gebruiksduur bij niet-continu gebruik. Ook blijkt Apple van plan om een processor in te bouwen die lijkt op de A5. Dit is de chip die je in de iPhone 4s, vijfde generatie iPod touch en derde generatie Apple TV vindt.


apple watch batterij

Wat de batterijduur betreft, was Apple aanvankelijk van plan om de Apple Watch een batterijduur van ongeveer een dag te geven. Het gaat dan om een paar uur actief gebruik en enkele uren passief gebruik (dus geen spelletjes spelen, maar wel tijd aflezen). In 2014 wilde Apple dat de Apple Watch 2,5 tot 4 uur actief gebruik mogelijk maakte. Bij normaal gebruik zou dat 19 uur batterijduur betekenen. In stand-by zou het om 3 dagen gaan. En als je de Apple Watch in slaapmodus zet zou 4 dagen haalbaar moeten zijn.

Maar volgens bronnen gaat dat niet lukken. De stand-bytijd zou hoogstens 2 tot 3 dagen zijn en dat komt vooral door de keuze van de processor en het scherm. Apple heeft ervoor gekozen om een relatief zware processor en een scherm van hoge kwaliteit in de Apple Watch te stoppen. Beide zorgen voor extra stroomverbruik. De S1-chip die Apple wil gebruiken komt in performance ongeveer overeen met de A5-processor en het retinascherm kan 60 frames per seconde aan. Apple zou bezig zijn geweest om stresstests uit te voeren met allerlei apps, zowel eigen apps als die van (eerste) externe ontwikkelaars.

apple watch batterijduur

Ga je de Apple Watch intensief gebruiken, bijvoorbeeld voor spelletjes, dan is 2,5 uur continu gebruik het doel. Bij standaard apps is 3,5 uur continu gebruik te verwachten. Wil je langer met je batterij doen, dan moet je gaan sporten, want voor fitnesstrackers is een beoogde batterijduur van bijna 4 uur voorzien. Maar omdat je de Apple Watch vooral als horloge zal gebruiken en niet als polscomputer, is de kans klein dat je urenlang continu met het apparaatje bezig bent. Maar zelfs als klok zijn er beperkingen. Gebruik je een klok met grappige animaties, dan kun je maar 3 uur klokkijken. Toch zal niemand continu het scherm aan laten staan, om te zien hoe een Mickey Mouse-poppetje op de wijzerplaat beweegt. Als de Apple Watch niet in gebruik is, gaat het scherm uit.

Zit je nog te twijfelen over de aanschaf van een Apple Watch vanwege de batterijduur, dan is het interessant om te weten dat Apple het liefst streeft naar 19 uur batterijduur bij gemengd gebruik (actief/passief), maar dat dit waarschijnlijk niet zal lukken bij de eerste generatie. Ook interessant om te weten: Apple had eigenlijk de Apple Watch al eind 2014 of begin 2015 willen uitbrengen, maar liep tegen teveel problemen aan. Er zouden momenteel maar liefst 3.000 testexemplaren in omloop zijn, de meeste in de uitvoering van staal. Grootste punten van zorg: de batterijduur en de MagSafe-aansluiting voor het opladen. De oplader bleek aanvankelijk namelijk niet snel genoeg op te laden.

Volgens geruchten kunnen we de Apple Watch halverwege of eind maart verwachten.

Verder lezen over de Apple Watch

Ook interessant:
Apple Watch: 10 dingen die je moet weten

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.