Apple-Watch-inductive-charging

Apple Watch: dit kunnen we verwachten van de batterijduur

Alle details over de batterijduur van de Apple Watch vind je in dit artikel. Standby-tijd, batterijduur tijdens bellen, muziek luisteren en sporten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft eindelijk meer details vrijgegeven over de batterijduur van de Apple Watch. Tijdens de keynote werd alleen gezegd dat de batterijduur 18 uur is bij normaal gebruikt. Maar er is inmiddels meer bekend, waaronder de standby-tijd en de benodigde tijd om op te laden. Hieronder lees je de belangrijkste gebruiksscenario’s en een schatting hoe lang de batterij daarbij meegaat.

Apple-Watch-inductive-charging

De aangegeven batterijduur is uiteraard afhankelijk van de manier waarop je de Apple Watch gebruikt. Voor eenvoudig gebruik, zoals het bekijken van wat notificaties en het gebruiken van een paar apps, moet je rekenen op een batterijduur van 18 uur. Dat betekent dus, dat je de Apple Watch ‘s nachts moet opladen.

Onderstaande waarden zijn gebaseerd op een 38mm Apple Watch, een pre-productieversie. De uiteindelijke batterijduur kan dus langer zijn en zeker bij de 42mm Apple Watch kan de batterijduur nog iets gunstiger uitvallen, omdat er meer ruimte is voor de batterij.

Normaal gebruik Apple Watch: 18 uur

Bij normaal gebruik kijk je 90 keer per dag op de Apple Watch, waarbij je 90 notificaties bekijk, 45 minuten bezig bent met apps en een workout van 30 minuten doet. Daarbij speel je muziek af via de Apple Watch, die je via Bluetooth laat streamen vanaf de iPhone.

Spreektijd Apple Watch: 3 uur

Niemand gaat de Apple Watch continu als telefoon gebruiken. Maar het kan wél. De gebruiksduur wordt daardoor wel ernstig bekort: slechts 3 uur. Je kunt de Apple Watch koppelen met de iPhone en vervolgens gesprekken gaan voeren. Ook kun je uitgaande gesprekken starten vanaf je pols.

Audio luisteren op Apple Watch: 6,5 uur

Je kunt muziek via Bluetooth streamen vanaf je iPhone naar je Apple Watch. Het levert een batterijduur van 6,5 uur op. Je moet dan nog wel een oplossing verzinnen om de muziek hoorbaar te maken, want de speaker in de Apple Watch zal niet van hoge kwaliteit zijn. Dat er een speaker in de Apple Watch zit, blijkt uit het feit dat je ermee kunt telefoneren.

Sporten met de Apple Watch: 7 uur

Een marathon lopen met de Apple Watch is gemakkelijk te doen. Als je snel bent, kun je zelfs twéé marathons lopen, dankzij de batterijduur van 7 uur. Je kunt de Apple Watch ook gewoon gebruiken voor het meten van beweging, dagelijkse lichaamsactiviteit en workouts.

Apple Watch als horloge: 48 uur

Wil je de Apple Watch als horloge gebruiken? Dat kan ook! Het levert een gebruiksduur op van 48 uur. Apple gaat er dan vanuit dat je 5 keer per uur op het klokje kijkt en daarbij steeds 4 seconden nodig hebt om de tijd af te lezen. Als je dat doet gaat na 48 uur de batterij leeg. Maar je weet in ieder geval dat je precies de juiste tijd hebt gezien, want er is een afwijking van slechts 55 milliseconden.

Apple-Watch-battery

Stroombesparende modus: 72 uur

Je kunt de Apple Watch ook in een stroombesparende modus gebruiken. We hebben daar eerder een artikel over geschreven, waarin deze functie Power Reserve werd genoemd. Deze stroombesparende modus wordt automatisch ingeschakeld als de batterij vrijwel leeg is geraakt. Je kunt tot 72 uur lang de tijd aflezen via de Apple Watch.

Apple Watch opladen: 2,5 uur

Wil je snel de deur uit, dan kun je de Apple Watch in 1,5 uur opladen naar 80% batterijlading. Hiervoor gebruik je de speciale MagSafe-oplader die je in de doos krijgt meegeleverd. Wil je een volledig gevulde batterij, dan kost het 2,5 uur om van 0% naar 100% te gaan. De uiteindelijke tijdsduur is ook nog afhankelijk van andere factoren, zoals de temperatuur.

Zoals al eerder gezegd zijn de schattingen gebaseerd op het 38mm model. Hiervoor werd in maart 2015 een prototype gebruikt, voorzien van pre-productie software. De uiteindelijke batterijduur kan dus iets hoger liggen, vooral als je de grotere 42mm Apple Watch gebruikt.

Lees ook:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2016, 11:01
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, batterij

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.