Apple Watch app

Zo werkt de Apple Watch-app in iOS 8.2

Wat kun je allemaal met de Apple Watch-app in iOS 8.2? iCulture zet alle mogelijkheden van de nieuwe iOS-app op een rij.

Apple Watch appApple heeft vanavond iOS 8.2 beschikbaar gesteld voor iPhone, iPad en iPod touch. Met daarin een belangrijke nieuwe optie: de Apple Watch-app. Hiermee kun je de Apple Watch met je iPhone koppelen, instellingen op het horloge aanpassen en nieuwe apps voor de Apple Watch downloaden. Hoe zit de app precies in elkaar? We zetten de feiten op een rij.

Lees ook: Dit is er aangekondigd tijdens Apple’s Apple Watch event

Apple Watch koppelen in iOS 8.2

Heb je een gloednieuwe Apple Watch, dan moet je deze koppelen met de iPhone vanuit de Apple Watch-app van iOS 8.2 De Apple Watch verbindt draadloos en gebruikt een slimme truc om met de iPhone te verbinden. Open de Apple Watch-app en start het verbindproces. Je moet daarbij de iPhone-camera op het horloge richten. Dit zorgt ervoor dat de Apple Watch-app met het correcte horloge verbinding maakt.

Apple Watch pair 1 Apple Watch pair 2

Ontdek in Apple Watch-app

De Apple Watch-app is vereist om het horloge met je iPhone te koppelen, maar wat als je de Apple Watch (nog) niet hebt gekocht? Dan probeert de app je te overtuigen om dit snel te doen. In het Ontdek-tabblad vind je meerdere video’s over de Apple Watch, waarin alle belangrijke functies uitbundig worden besproken. Daarmee maakt de app reclame voor een nieuw Apple-product, op alle iDevices waar iOS 8.2 op geïnstalleerd staat.

Apple Watch App Store

iOS 8.2 Apple Watch App StoreOp het App Store-tabblad vind je een overzicht van alle iOS-apps die samenwerken met de Apple Watch. Je hoeft hierdoor niet naar de algemene App Store te gaan om horloge-apps te downloaden. De apps in dit overzicht zijn algemene iOS-apps die met de Apple Watch verbinden om extra informatie te tonen; het horloge ondersteunt geen zelfstandige applicaties.

Hoewel de huidige Apple Watch-app pas apps gaat tonen zodra Apple het horloge verkoopt, kregen we tijdens de keynote wel een voorproefje van hoe dit tabblad eruit gaat zien. In de afbeelding hiernaast (of hierboven voor mobiele gebruikers) zie je hoe Apple straks de horloge-apps onder de aandacht probeert te brengen.

Instellingen Apple Watch

Zodra de Apple Watch verkrijgbaar is, zullen we een aantal uitgebreide instellingen voor de horloge-app kunnen gebruiken. Hiermee wordt het mogelijk om de basisinstellingen voor de Apple Watch te wijzigen, zoals notificaties, VoiceOver-functies en meer. Deze opties zijn zonder Apple Watch nog niet uit te testen en Apple heeft er ook weinig aandacht aan besteed tijdens de keynote. In januari dit jaar zijn er echter beelden naar buiten gekomen van een ontwikkelversie, die laten zien hoe je de Apple Watch straks vanuit de app kunt configureren. Het gaat hierbij om instellingen voor de volgende functies: Klok, Berichten, Kaarten, Toegankelijkheid, Codeslot, Activiteit, beweging en fitness en Over.

Apple Watch App toegankelijkheid Apple Watch App tijd

Een uitgebreide beschrijving van de instelopties lees je in ons eerdere artikel over de Apple Watch-app.

iOS 8.2 nu beschikbaar

Apple heeft iOS 8.2 uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch, met daarin onder andere de nieuwe Apple Watch-app. Alle andere wijzigingen in de nieuwe iOS 8-update vind je in ons uitgebreide update-artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2015, 8:00
Categorie iOS
Onderwerpen apple watch, ios 8.2

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.