Apple-Watch-inductive-charging

Apple Watch-accu versleten? Apple zet er een nieuwe in

Heeft je Apple Watch een versleten accu? Die kun je laten vervangen in de Apple Store. Zo gaat je Apple Watch nog wat langer mee.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple-Watch-inductive-chargingApple gaat de accu van de Apple Watch op verzoek vervangen. Je kunt een verse accu laten zetten in je wat oudere Apple Watch, zodat hij nog wat langer mee kan gaan. Het plaatsen van een nieuwe batterij wordt in eerste instantie alleen door Apple gedaan: je stuurt je Apple Watch in of levert hem af bij een Apple Store-werknemer, waarna je hem later weer terugkrijgt. Zelf een schroevendraaier erbij pakken lijkt geen optie.

Een woordvoerder van Apple bevestigde tegenover TechCrunch dat Apple oude accu’s op verzoek gaat vervangen. De website schrijft het volgende:

Het wordt mogelijk om de levensduur van de Apple Watch te verlengen, wat betreft de accu. Een woordvoerder van Apple bevestigde dat “de batterij vervangen kan worden”. Het is nog niet duidelijk hoeveel het zal kosten om een nieuwe accu in de wearable te plaatsen.

Apple heeft nog niet verteld of het mogelijk zal worden om de CPU of het RAM-geheugen van de Apple Watch te upgraden.

Het vervangen van batterijen is niks nieuws voor Apple: heeft je iPhone een versleten accu, dan kun je ook naar de Genius Bar om er een nieuwe in te laten zetten. De Apple Watch is echter een horloge, dat ook spatwaterdicht moet zijn. Er is daarom veel onduidelijkheid over hoe makkelijk het horloge kan worden opengeschroefd, zonder dat je de waterdichtheid aantast.

Apple heeft gisteren de verkoopdatum en prijzen voor de Apple Watch aangekondigd. Daarbij werd ook uitgebreide informatie over de Apple Watch-batterijduur bekendgemaakt. Daar lees je alles over in ons Apple Watch accu-artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2015, 16:15
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.