cool-kids-apple-watch

Apple Watch laat je 2GB muziek en 75MB aan foto’s bewaren

De Apple Watch kan ook lokaal bestanden bewaren. Van de 8GB aan ruimte, mag je 2GB besteden aan muziek en 75MB aan foto's.

Apple Watch foto'sDe Apple Watch verbindt met de iPhone om apps en andere data te laten zien, maar het horloge heeft ook lokale opslag voor een aantal specifieke bestanden. In iedere Apple Watch zit 8GB opslaggeheugen, wat deels gebruikt kan worden om foto’s en muziek te bewaren. De mogelijkheden hiervoor zijn echter beperkt: van de 8GB opslag, mag je slechts 2GB gebruiken om muziekbestanden op te slaan. Je mag maximaal 75MB aan foto’s besteden. De rest van de ruimte wordt waarschijnlijk gebruikt voor tijdelijke data van Apple Watch-apps, het besturingssysteem en andere horlogefuncties.

Eerdere berichten wezen er al op dat de Apple Watch 8GB aan opslagruimte zou krijgen, maar inmiddels heeft 9to5Mac dit van Apple bevestigd gekregen. De Apple Watch-opslag zal zeer beperkt beschikbaar zijn, wat betekent dat je alleen foto’s en muziek op het horloge mag zetten.

De opgeslagen muziek en foto’s zijn toegankelijk als de iPhone tijdelijk niet binnen bereik is. Hierdoor heb je altijd een paar bestanden bij de hand. Met 75MB heb je plek voor slechts een paar foto’s, maar dat is volgens Apple bewust: het is de bedoeling dat alleen je favoriete afbeeldingen op de Apple Watch staan. Deze worden automatisch via de iCloud-fotobibliotheek naar het horloge verstuurd. Er is ruimte voor meer foto’s als Apple ervoor kiest de afbeeldingen te verkleinen voor het horlogescherm.

Apple maakte gisteren bekend dat de Apple Watch vanaf 24 april verkrijgbaar is in een aantal landen. Alles over de Nederlandse prijzen lees je in het artikel ‘Apple Watch kopen‘.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2015, 15:40
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.