apple-watch-promotiefoto

‘Apple Watch heeft in april al 100.000 apps’

Het aantal Apple Watch-apps is volgens een onderzoeker gelijk al gigantisch: in april zijn er maar liefst 100.000 apps voor het horloge beschikbaar.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch WatchKitDe Apple Watch verschijnt in april, maar ontwikkelaars kunnen met iOS 8.2 en WatchKit nu al apps voor het horloge maken. Dat gebeurt nu al massaal, aldus Trip Chowdry van Global Equities Research. Hij denkt dat er in april meteen al 100.000 apps voor de Apple Watch beschikbaar zijn. In april is de Apple Watch nog maar net te koop.


Chowdry zegt dat hij de afgelopen maanden bij zes hackathons is geweest, waar ontwikkelaars werkten aan apps voor de Apple Watch. Op basis van wat hij daar zag, vermoedt hij dat er in april al 100.000 apps voor de Apple Watch zullen verschijnen. Dit zijn iPhone-apps die ondersteuning bieden voor de Apple Watch. Ontwikkelaars kunnen nog niet zelfstandige apps voor het horloge maken.

De conclusie van Chowdry is nogal optimistisch. Ter vergelijking: toen de App Store op de iPhone beschikbaar kwam, duurde het 16 maanden totdat er 100.000 apps beschikbaar waren. Hoewel de App Store de afgelopen jaren flink is gegroeid, is het genoemde aantal van Chowdry nog steeds vrij hoog. Al helemaal als je bedenkt dat Apple’s reviewteam deze 100.000 apps allemaal voor april moet goedkeuren.

Lees ook: 10 dingen die je over de Apple Watch moet weten

De onderzoeker stelt nog iets bijzonders: volgens hem staan er op iedere iPhone gemiddeld 65 apps geïnstalleerd, maar zullen dat er op de Apple Watch 100 per persoon zijn. Aangezien apps voor de Apple Watch ook op de iPhone geïnstalleerd moeten staan, zou de hoeveelheid gedownloade apps vanaf april ineens fors gaan toenemen.

Hoewel het verhaal van Chowdry wat overdreven enthousiast lijkt, zien we wel dat steeds meer ontwikkelaars zich voorbereiden op de Apple Watch. We publiceerden onlangs de eerste beelden va de NU.nl-app voor Apple Watch en zagen hoe Babyfoon 3G en een weerbericht-app er op het horloge gaan uitzien. Bovendien hoorden we dat Apple ontwikkelaars uitnodigt in Cupertino, om hun alvast gemaakte apps op de Apple Watch te testen. Wareable publiceerde eerder deze week een lijst met 21 Apple Watch-apps van prominente ontwikkelaars.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.