OWC Aura Pro X2

OWC maakt snellere SSD’s voor het upgraden van je Mac

Als je een wat oudere Mac hebt, kan het zin hebben om snelle SSD's in te bouwen. OWC heeft nu de snelle Aura Pro X2 SSD's aangekondigd die twee keer zo snel zijn als het vorige model. Bovendien zijn ze veel goedkoper dan de opties die Apple zelf biedt.

OWC Aura Pro X2 SSD’s zijn sneller

Bij Apple is het upgraden van je Mac(Book) met SSD een prijzige aangelegenheid. Je bent goedkoper uit als je de schroevendraaier pakt en zelf een SSD inbouwt. Other World Computing (OWC) verkocht al langer de Aura Pro X, die in een capaciteit van 1 terabyte rond de 500 euro kost. De opvolger daarvan is nu aangekondigd en krijgt de naam Aura Pro X2. Deze zijn twee maal zo snel als de SSD’s die standaard in oudere Macs zijn ingebouwd, dus zelfs als je huidige computer al over SSD beschikt kan het nog een tikje sneller. Ze zijn verkrijgbaar in een opslagcapaciteit tot 2 terabyte.


De Aura Pro X2 heeft een theoretische datasnelheid van 3,1 gigabyte per seconde voor het uitlezen van data. Het schrijven van data gaat met een snelheid van 2,3 gigabyte per seconde. Ze zijn vooral bedoeld voor oudere Macs uit de periode 2013 tot 2017, want bij de allernieuwste MacBooks mag je de genoemde snelheden standaard al verwachten. Specifiek gaat het om modellen zoals de MacBook Air (mid 2013 tot 2017), Retina MacBook Pro (eind 2013 tot mid 2015), de Mac Pro 2013 en de Mac mini 2014. OWC geeft er instructies bij hoe je het aan moet pakken. Het klusje zou in 10 minuten geklaard moeten zijn als je het stappenplan volgt.

OWC Aura Pro X2
De nieuwere SSD’s van OWC blijven langer koel en gebruiken minder energie, zelfs op dubbele snelheid. Het zorgt er dus ook voor dat de batterij van je MacBook langer meegaat. Het kan dus in veel gevallen interessant zijn. Je kunt kiezen uit een losse SSD of een upgrade-kit inclusief aluminium behuizing om er een snelle externe schijf van te maken. Verder heb je de keuze uit capaciteiten van 240GB, 480GB, 1TB en 2TB. Binnenkort zijn ze verkrijgbaar in de winkel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2019, 19:50
Categorie Mac & macOS
Onderwerp ssd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.