Apple verwijdert nepaccounts en spam uit iTunes Ping

Apple heeft maatregelen genomen tegen nepaccounts en spam, waarmee iTunes Ping werd overspoeld. Ook zijn er kleine wijzigingen in de interface aangebracht, maar toch zijn daarmee de belangrijkste kritiekpunten niet opgelost.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pingVlak na de lancering van iTunes Ping werd de dienst overspoeld door nepaccounts en spamberichten. Gebruikers deden zich voor als artiesten of als topmensen van Apple, zoals CEO Steve Jobs en hoofdontwerper Jonathan Ive. Ook verschenen er op artiestenpagina’s in Ping allerlei ongewenste reclameboodschappen. Volgens securitybedrijf Sophos had Apple verzuimd om filters te installeren om spam tegen te gaan. Apple heeft daar nu iets aan gedaan: veel nepaccounts zijn afgesloten en de spam is grotendeels verdwenen.

Daarnaast heeft Apple een kleine wijziging in de interface doorgevoerd. Er zijn nu knoppen Vooruit en Terug aanwezig om makkelijker door de pagina’s te kunnen navigeren. Toch heeft Apple daarmee de belangrijkste kritiekpunten nog niet opgelost. Eén van die minpunten is bijvoorbeeld, dat Ping niet je hele muziekbibliotheek analyseert, maar alleen kijkt naar de muziek die je via de iTunes Store hebt aangeschaft. Ook is er geen interactie mogelijk met andere sociale netwerken zoals Facebook.

Dat was aanvankelijk wel gepland, maar Apple zag er vanaf omdat de voorwaarden die Facebook voor het gebruik van de API stelde, volgens Steve Jobs niet acceptabel waren. Ondanks de kritiek lijkt Ping toch een succes: er meldden zich meer dan 1 miljoen gebruikers aan binnen de eerste 48 uur. Volgens hoofd internetdiensten Eddy Cue van Apple heeft eenderde van de mensen die iTunes 10 installeerde de service daadwerkelijk geactiveerd. Dat is nog maar een klein percentage van het totale aantal iTunes-gebruikers. Volgens Apple zijn er wereldwijd 160 miljoen iTunes-accounts.

Zoals je eerder kon lezen is Ping een nieuwe dienst binnen iTunes 10 waarmee je artiesten en vrienden kunt volgen. Je blijft dan op de hoogte van nummers die anderen beluisteren, ontdekt nieuwe albums en blijft op de hoogte van concerten en andere relevante informatie rondom een artiest.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2010, 21:25
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen apple, itunes, spam

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.