Macworld Mobile krijgt apart onderdeel op Mobile World Congress 2011

Op Mobile World Congress is vanaf februari 2011 een apart deel Macworld Mobile te zien, waar je ontwikkelaars rond iPhone en andere iOS-apparaten kunt ontmoeten.

app planetElk jaar in februari reizen tienduizenden mensen uit de mobiele industrie naar Barcelona om daar de nieuwste ontwikkelingen te bekijken. Apple heeft zich nog nooit op het evenement vertoond, maar vanaf volgend jaar komt er toch een beetje verandering in. In februari 2011 zal namelijk voor de eerste keer Macworld Mobile worden georganiseerd, als onderdeel van Mobile World Congress. Het wordt een vervolg op App Planet, een apart beursonderdeel voor applicatieontwikkelaars, dat dit jaar al een succes was.

Op App Planet waren meer dan 150 mobiele ontwikkelaars aanwezig, waar 20.000 beursbezoekers op af kwamen. Maar blijkbaar wil de organisatie de volgende keer toch wat meer nadruk op de iPhone en andere iOS-apparaten leggen, door de samenwerking met Macworld.

Mobile World Congress vindt plaats van 14 tot en met 17 februari in Barcelona. Naast een beursgedeelte waar alle belangrijke telefoonfabrikanten, operators en accessoiremakers aanwezig zijn is er ook een congres en vanaf volgend jaar ook een ontwikkelaarsgedeelte waar je technische sessies kunt volgen. Een toegangskaartje voor beurs en congres kost meestal rond de drieduizend euro, dus je kunt alvast gaan sparen. Als sprekers zijn Evan Williams (Twitter), Jack Dorsey (Square), Randal Stephenson (AT&T), Eric Schmidt (Google), Li Yue (China Mobile) en Paul Jacobs (Qualcomm) al gecontracteerd.

Voorafgaand aan Mobile World Congress zal in januari 2011 eerst nog Macworld Expo in San Francisco plaatsvinden, georganiseerd door uitgeefconcern IDG. Eerder die maand vindt in Las Vegas ook nog de Consumer Electronics Show (CES) plaats, waar de bekende website iLounge een speciaal op de iPhone gerichte beurshal heeft ingericht. We zullen vanuit iPhoneclub bij alledrie evenementen aanwezig zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2010, 18:22
Categorie Round-up
Onderwerpen macworld, mobile world congress

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.