Bezem door App Store

Met de bezem door de App Store: Apple verwijderde in oktober bijna 50.000 apps

Apple haalt de bezem door de App Store: in oktober werden bijna 50.000 apps verwijderd die verouderd zijn of niet meer goed werken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple beloofde eerder dit jaar dat ze de App Store zouden opruimen. Verouderde apps, apps die niet meer goed werkten en andere troep zou uit de App Store worden weggehaald. Het blijkt dat Apple het niet bij dreigementen heeft gelaten, want volgens cijfers heeft Apple in oktober 238 procent meer apps weggehaald, vooral games. Het gaat om 47.300 apps.

Bezem door App Store

50.000 apps opgeruimd

Het blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Sensor Tower. Apple gaf aanvankelijk een deadline van 7 september 2016 aan de ontwikkelaars, maar ondernam niet meteen actie. Ontwikkelaars hadden daardoor de tijd om nog snel hun apps aan te passen. In oktober is Apple alsnog begonnen met het opruimen. Normaal worden er op regelmatige basis al zo’n 14.000 apps per maand weggehaald, maar in oktober lag dat aantal 3,4 keer hoger. Het gaat bijvoorbeeld om duizenden Flappy Bird-klonen, die werden uitgebracht toen de game populair was, maar daarna nooit meer zijn bijgewerkt. Van de 47.300 apps bestond 28 procent uit games. Daarna volgden Amusement (8,99%), Boeken (8,96%), Onderwijs (7%) en Lifestyle (6%).

App Store opgeruimd in oktober 2016

Maar er valt nog veel meer op te ruimen. Van alle apps die in de App Store te vinden zijn is de helft niet meer bijgewerkt sinds mei 2015. Een kwart is niet bijgewerkt sinds november 2013 en is in veel gevallen nog niet aangepast voor iOS 7. Apple heeft geen strikte regels bekendgemaakt die ze hanteren bij het weghalen van de apps, maar dat is waarschijnlijk met opzet gedaan. Apps die niet voldoen aan de reviewrichtlijnen, die niet werken zoals bedoeld en al lang geen update hebben gekregen, lopen het risico te worden verwijderd. Tegelijk blijft de App Store groeien met nieuwe en vernieuwde apps. Wekelijks komen er 100.000 nieuwe apps en appupdates binnen bij Apple. Met het huidige tempo zal de App Store in 2020 meer dan tweemaal zo groot zijn, met 5 miljoen apps om uit te kiezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2016, 12:44
Categorie Apps
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.