iPhone 8 concept: Plusmodel kan veel kleiner

‘Drie nieuwe iPhones in 2017, alleen 5,5-inch krijgt weer dubbele camera’

Volgens Ming-Chi Kuo komen er in 2017 drie nieuwe iPhones aan: één model met 4,7-inch scherm en twee met 5,5-inch scherm. Alleen de grotere modellen zijn voorzien van dubbele camera's.

Volgens analist Ming-Chi Kuo gaat Apple volgend jaar drie nieuwe iPhones uitbrengen. Het gaat om een 4,7-inch model met LCD-scherm en enkele camera en twee modellen met 5,5-inch scherm en dubbele camera. Bij deze grotere modellen heb je de keuze uit een LCD- of OLED-scherm. Als gevolg daarvan verwacht Kuo dat er volgend jaar meer iPhones met dubbele camera’s verkocht zullen worden. Aanvankelijk dacht de analist dat het nog om 30-40% zou gaan, maar hij voert zijn voorspelling nu op naar 65-75%.

iPhone 8 concept: Plusmodel kan veel kleiner

Drie iPhones in 2017

Het zal gunstig uitpakken voor toeleverancier Largan, die de groothoek- en telefotolens voor Apple’s iPhone levert. Gisteren was de bekende Apple-analist nog in het nieuws toen hij voorspelde dat de verkoop van de iPhone 7 z’n beste tijd heeft gehad. Kuo denkt dat de vraag naar smartphones een piek heeft bereikt en dat de verkoopcijfers vanaf november gaan dalen. Dit heeft ook gevolgen voor de toeleveranciers in China, die hun leveringen met 5% tot 15% moeten verlagen vanwege de lagere vraag.

Afnemende vraag naar iPhones
Kuo schrijft dat de 4,7-inch iPhone 7, die goed is voor het leeuwendeel van de verkoop, nu in ruime mate op voorraad is in wereldwijde markten. Er zou daarbij een piek zijn bereikt, waardoor het de komende maanden alleen maar minder kan worden. Kuo ziet de vraag vooral afzwakken omdat er te weinig verrassingen qua specs te vinden zijn in de 4,7-inch iPhone 7. Daarnaast speelt mee dat de wachttijd voor online bestellingen van de 5,5-inch iPhone 7 Plus niet meer zo lang is. Daaruit leidt hij af dat Apple de vraag inmiddels goed aan kan en dat er minder vraag is. Tenslotte ziet Kuo ook nog toenemende concurrentie uit China.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2016, 18:28
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, Ming-Chi Kuo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.