Gereviseerde producten shop

Apple vernieuwt shop voor gereviseerde producten

Gereviseerde producten vind je tegenwoordig overal. Niet alleen bij lokale aanbieders, maar ook bij Apple zelf. De shop voor gereviseerde producten heeft bij Apple nu een redesign gekregen, zodat je makkelijker vindt wat je zoekt.

Het is een goede ontwikkeling dat de producten van Apple niet worden gezien als wegwerpproducten. Ze krijgen vaak langere tijd updates en gaan met gemak 5 jaar of nog langer mee. Vind je nieuwe producten net iets te duur, dan kun je bij Apple bijvoorbeeld terecht voor een
refurbished iPad of iPod touch. Zo kun je nog een iPad mini op de kop tikken, voor het geval je maar niet afscheid kunt nemen van de kleinere tablet of een goedkoop model nodig hebt voor een automatiseringsprojectje. refurbished iPhones vind je echter niet in het aanbod, maar daarvoor kun je bij genoeg andere partijen terecht. Gewone winkels bieden soms ook ‘Tweede kans’-producten aan, van klanten die bijvoorbeeld hun bestelling hebben teruggestuurd.

Shop in nieuw design

Apple’s shop voor gereviseerde producten zag er tot nu toe qua design wat gedateerd uit. Vanaf nu is het wat mooier om aan te zien, met grote afbeeldingen bovenaan en categorieën waar je doorheen kunt klikken. Apple geeft 1 jaar garantie op alle producten. De producten zelf zijn in nieuwstaat, dus zonder krassen en gebruikssporen op de behuizing. Dat betekent meteen ook dat er niet echt veel te besparen valt, namelijk zo’n 15%. Op een iPad loont dat misschien nog de moeite, maar de Apple Pencil die we voor €85 in de shop zagen liggen is maar €15 goedkoper dan een volledig nieuw exemplaar.

Gereviseerde producten shop

Wil je meer geld besparen, dan kun je beter van een particulier iets overnemen, maar dan krijg je geen garantie en zijn de producten ook niet grondig nagekeken. Bij andere aanbieders van gereviseerde producten heb je vaak keuze uit meerdere kwaliteiten. Voor het eerder genoemde hobbyprojectje zou je ook een volledig gekraste iPad met gebroken scherm kunnen nemen.

Apple kiest voor een andere insteek en knapt de producten helemaal op. Je kunt er zelfs AppleCare afsluiten, voor als je helemaal zeker wil zijn voor je zaak. Ben je echter van plan om binnenkort een iPad of soortgelijk product te kopen, dan kan het zin hebben om de Black Friday-deals in de gaten te houden, want waarschijnlijk gaan sommige winkels nog wel wat onder de prijzen van Apple zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2018, 8:42
Categorie Apple
Onderwerp refurbished

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.