Apple verlaagt prijs van iPhone 4S in VS met 50 dollar

Apple heeft de prijs van de iPhone 4S met abonnement in de VS verlaagd, in navolging van Sprint. Bij alle modellen is de prijs 50 dollar lager geworden.

apple iphone 4sApple zal vanaf vandaag aan ‘pricematching’ doen. Het houdt in dat de Apple Stores in de VS dezelfde kortingen zullen hanteren als de winkeliers en telecomoperators al doen. In de praktijk houdt het in dat je de iPhone 4S voortaan vanaf 150 dollar kunt aanschaffen. Apple conformeert zich daarmee aan de prijzen die operator Sprint en winkelketen Target voeren. Voor de 32GB iPhone 4S betaal je nog maar 250 dollar en voor de 64GB iPhone betaal je 350 dollar. Het gaat hier om prijzen met abonnement, niet om de prijs van de losse toestellen.


Sprint verlaagde de prijs van de iPhone deze week met 50 dollar en rekent ook niet meer de 36 dollar activatie-fee die klanten normaal moeten betalen.

De prijsverlaging is misschien niet zo interessant voor Nederlanders en Belgen, maar het is wel onderdeel van een reeks prijsverlagingen rondom de iPhone. Dat kan ermee te maken hebben dat de betreffende retailers van hun voorraden afwillen, omdat ze een nieuwe iPhone verwachten. Bij de iPhone 4 hebben Best Buy en Radio Shack de prijs ook verlaagd. Je krijgt de korting alleen als je er als klant in de winkel expliciet naar vraagt. Een foto van het interne systeem van Apple bevestigt de ‘pricematch’. De korting geldt niet als je de iPhone als los toestel koop of wanneer je de iPhone via de online Apple Store aanschaft.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.