‘Er wordt niet gewerkt aan jailbreak voor Apple TV 3’ (jailbreak)

Er wordt momenteel nog niet gewerkt aan een jailbreak voor de Apple TV 3. Dat zegt pod2g. Apple heeft dit jaar al 4 miljoen Apple TV's verkocht, maar alleen de eerste en tweede generatie zijn te jailbreaken.

Apple-TVVolgens ontwikkelaar pod2g wordt er momenteel niet gewerkt aan een jailbreak voor de derde generatie Apple TV. Hij is er zelf niet mee bezig en kent ook geen mensen die wel met een jailbreak bezig zijn. De tweede generatie Apple TV (ATV2) is populair omdat je deze versie kunt jailbreaken, zodat je er allerlei apps op kunt installeren. De ATV2 is daardoor ook tweedehands behoorlijk aan de prijs. De ATV3 is in de winkel in ruime mate verkrijgbaar, maar is minder in trek bij jailbreakers omdat tot nu toe onzeker was hoe snel een jailbreak zou komen.

Ten opzichte van de ATV2 biedt de ATV3 als voordeel dat je Full HD tot je beschikking hebt. De nieuwe interface die voor de ATV3 beschikbaar kwam, is ook te gebruiken op de ATV2. Niet dat Apple iets te klagen heeft over de Apple TV, want deze ‘hobby’ levert gewoon geld op. Het afgelopen kwartaal werden 1,3 miljoen Apple TV’s verkocht en het totaal staat voor dit jaar al ruim boven de 4 miljoen stuks. Apple’s CEO Tim Cook zei tijdens de laatste presentatie van de kwartaalcijfers dat zijn bedrijf nog steeds vertrouwen heeft in de Apple TV. Toch lijkt de huidige Apple TV een tussenstation voor een volgend product, een televisie. Daarover wordt al sinds 2007 gespeculeerd, maar de kans is groot dat de televisie pas in 2014 op de markt komt en niet meteen in Nederland beschikbaar is.

De Apple TV is voor €109 te koop via de Apple Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2012, 17:47
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.