‘Volgende iPhone-batterij heeft iets hogere capaciteit van 1440 mAh’

Een gelekte iPhone-batterij voor de volgende generatie wekt de indruk dat de capaciteit omhoog gaat naar 1440 mAh. Ook het voltage is hoger: 3,8 Volt. De batterij is geproduceerd in juni 2012.

iphone batterij icoonDe aankondiging van de volgende generatie iPhone komt dichterbij en dat betekent ook dat het aantal gelekte onderdelen toeneemt. Als je alle onderdelen bij elkaar legt kun je al een behoorlijk complete iPhone in elkaar knutselen, inclusief glaspaneel, achterplaat en interne componenten. Vandaag zijn foto’s beschikbaar gekomen van batterijen, die vermoedelijk in de volgende generatie iPhone gebruikt zullen worden. Ze hebben een iets hogere capaciteit dan die in de iPhone 4S.

Ter vergelijking:

  • Deze batterij: 1440 mAh;
  • Batterij iPhone 4S: 1430 mAh;
  • Batterij iPhone 4: 1420 mAh.

Een spectaculaire verbetering is het nog niet. Wel is het voltage van de batterij verhoogd naar 3,8 terwijl dat eerder nog 3,7 was. iPhone-reparatieshop iFixYouri, die de foto’s bestudeerde, meldt ook dat het aantal Wattuur is toegenomen van 5,25 (iPhone 4) en 5,35 (iPhone 4S) naar 5,45 wHr. Dit komt overeen met de toename in batterijcapaciteit. De batterij zou zijn geproduceerd in juni 2012. Dat er een batterij met een steeds hogere capaciteit in de iPhone komt, heeft te maken met voortschrijdende techniek en met nieuwe functies. Als Apple LTE gaat gebruiken, dan is er een sterkere batterij nodig, omdat het netwerkgebruik een grotere aanslag op de batterij betekent. Eén mogelijkheid is dat Apple heeft gekozen voor de nieuwste Gobi-chips van Qualcomm, die een veel lager batterijverbruik laten zien. De batterij op de foto’s past in de nieuwe behuizing, die volgens de geruchten langer, maar nauwelijks breder is.

Hieronder zie je de batterij vergeleken met die van de iPhone 4S:

iphone batterij

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2012, 9:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp batterij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.