Apple TV 7.0

Patent beschrijft FaceTime-vergadermodus voor Apple TV

Vergaderen met je Apple TV wordt wellicht veel makkelijker gemaakt door Apple. Een nieuw patent beschrijft een speciale 'conference mode'.

Apple TV 7.0Een nieuw patent van Apple in Europa beschrijft hoe de Apple TV gebruikt kan worden voor groepsgesprekken met FaceTime. Hiermee zou het mogelijk zijn om makkelijk met elkaar op afstand te vergaderen. In de FaceTime-gesprekken zou je de andere bellers op je televisie zien, maar het zou ook mogelijk zijn andere beelden te tonen. Zo kun je bijvoorbeeld een screenshot, foto of video naar de conversatie kunnen sturen vanaf je iPhone.

De nieuwe Apple TV-functie wordt beschreven als de ‘Conference Room’-modus, oftewel de vergaderruimte-modus. Deze kan worden ondersteund op mobiele apparaten, desktopcomputers, digitale camera’s, smart TV’s of spelcomputers, maar het patent richt zich voornamelijk op de Apple TV.

De speciale vergadermodus voor de Apple TV lijkt nog vrij ver van ons verwijderd. Om hier optimaal gebruik van de maken zou Apple immers eerst een Apple TV met een camera moeten uitbrengen – al zou de functie nu al gebruikt kunnen worden om alleen media vanaf je iPhone te tonen. Geruchten wijzen echter al lange tijd op een Apple TV die apps en games ondersteunt. Deze zou qua functionaliteit flink worden uitgebreid. De introductie van deze vergadermodus zou dan logisch zijn – mits Apple het idee inmiddels niet heeft laten varen. Het patent werd in mei 2014 voor het eerst ingediend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2014, 11:24
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple tv, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.