Patent beschrijft FaceTime-vergadermodus voor Apple TV

Vergaderen met je Apple TV wordt wellicht veel makkelijker gemaakt door Apple. Een nieuw patent beschrijft een speciale 'conference mode'.

Apple TV 7.0Een nieuw patent van Apple in Europa beschrijft hoe de Apple TV gebruikt kan worden voor groepsgesprekken met FaceTime. Hiermee zou het mogelijk zijn om makkelijk met elkaar op afstand te vergaderen. In de FaceTime-gesprekken zou je de andere bellers op je televisie zien, maar het zou ook mogelijk zijn andere beelden te tonen. Zo kun je bijvoorbeeld een screenshot, foto of video naar de conversatie kunnen sturen vanaf je iPhone.


De nieuwe Apple TV-functie wordt beschreven als de ‘Conference Room’-modus, oftewel de vergaderruimte-modus. Deze kan worden ondersteund op mobiele apparaten, desktopcomputers, digitale camera’s, smart TV’s of spelcomputers, maar het patent richt zich voornamelijk op de Apple TV.

De speciale vergadermodus voor de Apple TV lijkt nog vrij ver van ons verwijderd. Om hier optimaal gebruik van de maken zou Apple immers eerst een Apple TV met een camera moeten uitbrengen – al zou de functie nu al gebruikt kunnen worden om alleen media vanaf je iPhone te tonen. Geruchten wijzen echter al lange tijd op een Apple TV die apps en games ondersteunt. Deze zou qua functionaliteit flink worden uitgebreid. De introductie van deze vergadermodus zou dan logisch zijn – mits Apple het idee inmiddels niet heeft laten varen. Het patent werd in mei 2014 voor het eerst ingediend.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.