BeON

BeON: slimme verlichting wil je huis beter beveiligen

De Philips Hue-lampen hebben een nieuwe concurrent: de BeON is een slimme lamp die je huis vooral beter wil beveiligen.

BeONDe nieuwe BeON-lampen op Kickstarter zijn net als veel alternatieven slim en met de iPhone te bedienen. Maar daarbij heeft de maker een wat andere aanpak: deze lampen zijn ontworpen met je veiligheid op het oog. Ben je bijvoorbeeld de deur uit, dan zorgen de lampen voor de illusie dat je eigenlijk thuis bent. Als een potentiële inbreker aanbelt zullen er bijvoorbeeld lampen richting de deur worden ingeschakeld.

Toegegeven: veel van de functies in de BeON-lampen zijn ook te repliceren met bijvoorbeeld de Philips Hue-verlichting, door gebruik te maken van IFTTT en wat slimme lampen-apps. Het is echter bijzonder om te zien op hoeveel manieren de BeON-lampen zich vanaf dag één al op veiligheid zullen richten.

Iedere lamp bevat een accu waarin stroom wordt opgeslagen, zodat je verlichting blijft werken als de stroom uitvalt. Horen de lampen je rookmelden afgaan? Dan zullen ze een pad richting de deur voor je verlichten. De BeON-lampen gaan langzaam uit zodra je op de knop drukt, wat je de tijd geeft om de kamer ook daadwerkelijk te verlaten.

Je kunt de BeON-lampen bestellen door op Kickstarter minstens 239 dollar te doneren. Je krijgt dan drie lampen. Ter vergelijking: een Philips Hue-startpakket kost 200 euro. Het Kickstarter-project loopt nog maar voor een paar dagen, maar heeft zijn streefbedrag van 100.000 dollar al ingezameld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2014, 13:29
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.