Toplijsten App Store op Apple TV

Apple TV heeft nu toplijsten, games veruit het populairst

Apple heeft de toplijsten op de Apple TV geactiveerd, waaruit blijkt wat de populairste apps en games zijn. Rayman Adventures, Crossy Road, Galaxy on Fire en Beat Sports doen het goed.

Apple heeft op de nieuwe Apple TV toplijsten geactiveerd. Hieruit blijkt welke apps en games het meest worden gedownload. Ook zijn er aparte lijsten voor de apps die het meeste geld opbrengen. Zoals al werd verwacht staan games bovenaan de ranglijsten. Helaas zijn de ranglijsten op het moment van schrijven nog niet te zien in Nederland.

Toplijsten App Store op Apple TV

Toplijsten op de Apple TV

Een paar dagen nadat de App Store voor tvOS van start ging, is bekend welke apps en games het meest zijn gedownload. Aan de menu-opties voor Uitgelicht, Aankopen en Zoeken is in de Verenigde Staten nu een vierde optie toegevoegd: de ranglijsten met de populairste apps. In de Nederlandse App Store zagen we de optie nog niet, ook niet na het gedwongen afsluiten van de App Store-app. We zullen dus voorlopig even moeten afgaan op wat er in de VS populair is.

Met de toplijsten bladeren door de populairste betaalde, gratis en meest lucratieve apps sinds afgelopen week donderdag, toen de App Store op de Apple TV van start ging. De lijsten werken op dezelfde manier als in de App Stores voor iOS en Mac. Bij de betaalde apps blijken Beat Sports, Galaxy on Fire, Does Not Commute en Lumino City het goed te doen. Ook Simple X voor Plex is een knaller, maar die zal in de loop van deze week wel weer uit de ranglijsten verdwijnen, aangezien de officiële Plex-app nu verkrijgbaar is.

Bij de gratis apps doen Rayman Adventures en Crossy Road het goed. Ook blijken de Amerikanen dol op streaming video van gevestigde partijen zoals CBS, Fox, National Geographic, History Channel, HBO en Showtime. De twee laatstgenoemde zijn alleen te bekijken met een betaald abonnement. Beat Sports en Galaxy on Fire zijn ook de twee games die het meeste geld opbrengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2015, 9:27
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerpen app store, apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.