Plex-app op de Apple TV

Officiële Plex-app verschenen op Apple TV

De officiële Plex-app is nu beschikbaar op de Apple TV. Je kunt er films, tv-series, muziek en foto's mee streamen vanaf een Plex Media Server.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Plex op Apple TV
Heb je een Apple TV 4e generatie, dan is het moment nu aangebroken om al je eigen films te gaan streamen. De officiële Plex-app is zojuist beschikbaar gekomen op de Apple TV. Je kunt er films, tv-shows, muziek en foto’s mee streamen vanaf een lokale server die je hebt ingericht. Op de Apple TV is streamen helemaal gratis.


Plex voor Apple TV biedt de mogelijkheid om lokaal te streamen, afspeellijsten en kanalen aan te maken. Bovendien kun je er afspeellijsten van YouTube en Vimeo mee afspelen. Handig is ook dat de app onthoudt wat je al hebt gekeken, zodat je op een ander apparaat verder kan bij de aflevering van de tv-show die je nog moet gaan kijken.

Plex-app op de Apple TV

Plex officieel op de Apple TV

Wil je Plex op de Apple TV gaan gebruiken, dan heb je een Plex Media Server nodig die op het netwerk thuis is aangesloten. Sinds augustus 2015 is Plex een gratis app geworden, maar er zit wel een eenmalige in-app aankoop van €4,99 in om content op iOS te kunnen streamen. Streamen op de Apple TV kost overigens helemaal niets.

Daarnaast heeft Plex nog steeds een betaald abonnement van €4,99 met de naam Plex Pass, waarmee je toegang krijgt tot allerlei extra opties. Dat betaalde abonnement is niet strikt noodzakelijk.

Plex alle apparaten

Helaas is het nog niet mogelijk om rechtstreekse links naar apps op de Apple TV te geven, maar als je in de App Store op de Apple TV zoekt naar Plex kun je het vinden. Ook kun je de app eerst op een iOS-apparaat installeren en vervolgens bij aankopen kijken.

Voorheen was er heel wat voor nodig om media via Plex naar je Apple TV te streamen. Via een omweg was het mogelijk om jouw eigen video’s naar een tweede of derde generatie Apple TV te streamen, maar al snel zorgde Apple ervoor dat dit niet meer werkte. Als reactie daarop volgde een heel stappenplan om Plex alsnog werkend te krijgen, maar dit was geheel op eigen risico. Een andere mogelijkheid om Plex-media naar de Apple TV te streamen kon via een jailbreak op de tweede generatie Apple TV.

Nu Apple het platform heeft opengezet for ontwikkelaars wil Plex ook officieel aanwezig zijn. De makers beloofden dat ze meteen bij de start van de App Store op de Apple TV van de partij wilden zijn. Dat is ze bijna gelukt: sinds afgelopen donderdagavond is de App Store live.

Hieronder vind je een aantal screenshots van Plex op de Apple TV:

Plex op Apple TV: details van een film

Plex op Apple TV: films

Plex op Apple TV: gerelateerde films

Plex op Apple TV: de app

Plex op Apple TV: muziek

Plex op Apple TV: muziekvideos

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2015, 16:05
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, plex

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
58 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.