Focus Mac Pro Final Cut Pro X

Mogelijke nieuwe Mac Pro gevonden in OS X El Capitan-code

In de code van OS X El Capitan is een verwijzing ontdekt naar een mogelijk nieuw model van de Mac Pro. De verbeterde versie zou tien USB 3.0-poorten krijgen.

Focus Mac Pro Final Cut Pro X

In de meest recente versie van OS X 10.11 El Capitan is een verwijzing gevonden naar een mogelijk nieuwe, verbeterde versie van de Mac Pro. In de code wordt een apparaat omschreven dat niet overeenkomt met bestaande modellen.

Pike’s Universum ontdekte de code met de naam ‘AAPLJ951’ in OS X El Capitan; waarschijnlijk een codenaam voor een nieuwe Mac. Aangezien de vorige Mac Pro aangeduid werd met de term ‘AAPLJ90’, is het aannemelijk dat het hier om een nieuwe versie van de Mac Pro gaat.

10 USB 3.0-poorten

Daar blijft het overigens niet bij. In een bijbehorend bestand is namelijk nog wat meer informatie af te leiden. Daaruit blijkt bijvoorbeeld dat er maar liefst tien USB 3.0-poorten in de Mac Pro aanwezig zijn: zes meer dan in het vorige model.

De originele Mac Pro is inmiddels alweer twee jaar oud en heeft in de tussentijd geen upgrade gekregen. Mocht er een nieuw model onderweg zijn, dan verwacht men dat er een nieuwe Intel Xeon-processor in te vinden is, een snellere grafische kaart en een verbetering van het RAM-geheugen.

Mochten de verwijzingen kloppen, dan zou dit niet de eerste keer zijn dat we een nieuw product van Apple ontdekken in de code van OS X. Zo waren we onlangs al op de hoogte van de nieuwe Magic Mouse en Trackpad dankzij verwijzingen in de OS X betacode.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2015, 9:44
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerp mac pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.