Apple TV: straks muziek kopen en snelle set-up met Bluetooth 4.0

De Apple TV krijgt de optie om muzieknummers te kopen en snel instellingen te regelen via Bluetooth 4.0 vanaf je iOS 7-toestel. Dat blijkt uit Apple TV 5.4 beta 3.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple-tv-muziek-kopenGisteren verscheen nieuwe betasoftware voor de Apple TV. In Apple TV 5.4 beta 3 zijn inmiddels meer functies ontdekt, die later dit jaar voor iedereen beschikbaar komen. Zo is er straks de mogelijkheid om muzieknummers te kopen via iTunes en kun je met één tap de Apple TV instellen vanaf de iPhone of iPad. Momenteel is het alleen mogelijk om films en tv-series te kopen via de Apple TV. De nieuwste beta wijst erop dat het kopen van muziek straks ook mogelijk wordt. De Muziek-app stuurt je door naar een iTunes Store-achtige interface, zoals we kennen van OS X. Je krijgt ook categorieën, koopknoppen en de gratis Single van de Week te zien. Maar helemaal compleet is het niet. Je kunt al wel een preview van een muzieknummer beluisteren, door artiesten bladeren of een los nummer of album kopen.

Handig daarbij is, dat meteen het meest populaire nummer op een album wordt gemarkeerd, zodra je de lijst met nummers wilt bekijken. Dat scheelt weer rondbladeren met de afstandsbediening. Gekochte muziek speel je af op de Apple TV of download je naar een ander apparaat. Op de Apple TV zelf sla je de nummers niet op; die streamt de muzieknummers en haalt eerder gekochte nummers op via je iTunes-account. De Apple TV-interface geeft daarmee ook meteen een actueel beeld van de nummers die je gekocht hebt. Een extra verificatie in een pop-upvenster moet voorkomen dat je per ongeluk muzieknummers koopt.

apple-tv-remote-app

Makkelijk instellen via Bluetooth

De tweede vernieuwing in de Apple TV-software is het instellen van je Apple TV vanaf een iOS 7-apparaat. Dat maakt het invoeren van wachtwoorden en andere informatie een stuk makkelijker. Voorheen gebruikten veel mensen de infrarood afstandsbediening om letters op het toetsenbord aan te klikken, bijvoorbeeld bij het invoeren van een Wi-Fi-wachtwoord. Straks werkt het via iPhone 4S of iPad 3 en nieuwere iDevices, omdat alleen die zijn voorzien van Bluetooth 4.0. Je schakelt Bluetooth in op je iDevice, maakt verbinding met de Apple TV en kunt het instellingsproces met één tap doorlopen. Vervolgens bedien je de Apple TV op de gebruikelijke wijze, met afstandsbediening of de gratis Remote-app van Apple.

AppleTV-BTconfig

De afbeelding van het instellingenscherm hierboven werd gemaakt door Benedict Evans. De tekst onderaan het scherm luidt:

Use an iPhone, iPad, or iPod touch running iOS 7 to automatically set up your Apple TV. Unlock your device, enable Bluetooth, and touch this Apple TV with it.

Apple kiest voor Bluetooth 4.0, een technologie die we nog vaak zullen terugzien als iOS 7 uitkomt. Daarin wordt gebruik gemaakt van iBeacons, nieuwe functionaliteit die we uitgebreid hebben besproken in de serie iOS 7 uitgelicht. Apple kan daarmee met bestaande hardware functies bieden waar andere fabrikanten een NFC-chip voor nodig hebben. Google biedt sinds eind 2010 wel ondersteuning voor NFC in Android 2.3 en later, maar de technologie is nog steeds niet doorgedrongen. Dat er in bovenstaande foto wordt gezegd dat je de Apple TV moet aanraken met je iDevice, wijst erop dat daarvoor ook een iBeacon wordt toegepast (die is namelijk afhankelijk van locatie).

De nieuwe Apple TV-software komt pas later dit jaar voor iedereen beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2013, 9:24
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.